Експерти розповіли про можливі побічні ефекти популярної дієти

Кето-дієта швидко набуває популярності у світі. Проте експерти попереджають, що її прихильники в більшості випадків не знають про небезпечні побічні ефекти, які може викликати такий режим харчування, пише Жіночий світ з посиланням на Arab News.

Кето-дієта – це дієта з низьким вмістом вуглеводів та високим вмістом жирів, схожа на інші подібні дієти, включаючи дієту Аткінса. Зменшення споживання вуглеводів і збільшення жирів спричиняють метаболічний стан, який називається кетоз.

Однак, така дієта може викликати в деяких людей сильні побічні ефекти.

“Кето-дієти можна дотримуватись тільки під наглядом лікаря і лише протягом короткого відрізку часу”, – сказала доктор Рувайда Ідріс, дієтолог, генеральна директорка і власниця компанії Hayati Ghethaei, що займається громадським харчуванням.

Вона додала, що до кето-дієти слід вдаватись лише в крайніх випадках, оскільки вона може принести більше шкоди, ніж користі. Зокрема, вона здатна нашкодити м’язам і особливо серцю.

За словами експерта, перед тим, як сісти на кето-дієту, ви повинні проконсультуватись із лікарем, пройти медичне обстеження та обговорити її з клінічним дієтологом.

Ідріс зазначає, що навколо кето-дієти та фізичних вправ склалось багато міфів, та додає, що фізичні вправи все ще можуть зменшити ризик серцевих захворювань, ожиріння та інших небезпечних хвороб.

Однак, люди, що дотримуються кето-дієти, мають бути обережними, підбираючи для себе фізичні вправи. “Кето-дієта також може вплинути на вашу працездатність під час певних вправ, і ви не зможете тренуватися так інтенсивно або так часто, як раніше”.

Фоуз Ганнаміл, фітнес-тренерка, каже, що дієта, здається, ефективна для багатьох людей. “Це добре, але моя власна думка полягає в тому, що людському організму потрібно більше поживи, ніж просто жир і незначна доза вуглеводів”.

Вона додала: “У кето-дієті досить багато білків, що є корисним, але джерел жирів, якими б корисними вони не були, трохи забагато. На мій погляд, краще, щоб вживання жирів та вуглеводів було збалансованим.

Ідріс в якості альтернативи кето-дієті пропонує середземноморську, тобі як Ганнаміл наголошує на важливості збалансованого харчування та контролю споживання нездорової їжі. Ви маєте отримувати з неї не більш, ніж 20% калорій.

Поділись


Новини партнерів