Яка ознака у ваших очах може бути попередженням про нестачу вітаміну D

Якщо ви рідко буваєте на сонці, страждаєте від алергії на молоко або дотримуєтесь веганської дієти, у вас підвищений ризик розвитку дефіциту вітаміну D. Цей вітамін також називають вітаміном сонячного світла, оскільки його може виробляти людська шкіра у відповідь на дію ультрафіолету, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Найпростіший спосіб дізнатись, чи є у вас нестача вітаміну D – це зробити аналіз. Але ви можете також помітити деякі попереджувальні ознаки, зокрема в очах.

До таких ознак належить увеїт, набряк увеї, який включає райдужку, циліарне тіло та судини, що вистилають задню частину ока. Ця проблема має низку можливих причин, включаючи інфекцію, захворювання органів травлення, ускладнення після операцій на очах, травми очей, запальні стани та аутоімунні захворювання. Чутливість до світла, розмитість зору, біль та/або почервоніння є симптомами увеїту.

У ході досліджень було виявлено зв’язок між увеїтом та вітаміном D. Піддослідні, які мали активний увеїт, мали нижчий рівень цього вітаміну в крові, ніж ті, хто страждав від неактивного увеїту. Науковці зробили висновок, що добавки з вітаміном D допомагають запобігти рецидивам увеїту.

Необхідне серйозне лікування увеїту, яке допоможе запобігти розвитку глаукоми та рубцюванню тканин ока, що можуть стати причиною сліпоти.

Якщо причина увеїту відома, то лікарі намагаються лікувати саме її та боротись із запаленням. Часто медики рекомендують поєднувати медикаменти з добавками вітаміну D.

Але прийом занадто великої кількості добавок теж може спричинити проблеми. Якщо ви помітили, що у вас надто часто з’являється потреба у сечовипусканні, дозу добавок потрібно скоротити.

Вітамін D жиророзчинний, що означає, що він не може виводитись з організму разом із сечею. Та якщо ви приймете його надто багато, в крові накопичуватиметься кальцій, що призведе до стану під назвою гіперкальціємія. Вона і є причиною частої потреби у сечовипусканні.

Більшості людей потрібно близько 10 мкг вітаміну D на день, включаючи вагітних та жінок, які годують груддю. Дітям молодше одного року потрібно від 8,5 до 10 мкг щодня.

Поділись


Новини партнерів