Дієтолог розповіла, навіщо вводити у раціон капусту

Кишечник впливає на різні функції організму. Дуже важливо підтримувати оптимальний баланс бактерій у кишечнику. Розлад шлунку, зміна ваги тіла, постійна втома, недостатній сон, подразнення шкіри та непереносимість їжі – ознаки нездорового кишечника. У підтримці здоров’я кишечника важливу роль відіграє ваше харчування. Зокрема, дуже важливо додавати до раціону достатню кількість про- та пребіотиків, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Дієтолог Ловнеет Батра розповідає: “Капуста – надзвичайно корисний для кишечника та серця овоч. У ній є розчинна і нерозчинна клітковина. Розчинна клітковина живить бактерії, дружні до кишечника, особливо лактобактерій та біфідобактерій. Нерозчинна клітковина в капусті підтримує травну систему здоровою, сприяючи регулярній дефекації”.

Батра також підкреслила, що капуста багата на поживні речовини і і одним з найпоживніших овочів. Вона може допомогти у боротьбі із запаленнями і збільшити споживання таких важливих мінералів, як залізо та фолієва кислота, а також корисний для імунітету вітамін С.

Також відомо, що додавання капусти у свій раціон допомагає знизити рівень поганого холестерину, оскільки сполуки з неї зв’язуються з холестерином у кишечнику та обмежують його всмоктування в кров. Вона також містить корисні фітохімікати.

Капуста сприяє здоров’ю серця. Антоціани, присутні в капусті, відомі тим, що контролюють ризик серцевих захворювань. Також капуста допомагає контролювати такі фактори ризику серцевих захворювань, як запалення та високий кров’яний тиск.

Високий кров’яний тиск збільшує ризик серцевих захворювань. Капуста містить калій, який допомагає регулювати показники артеріального тиску.

Поділись


Новини партнерів