Виноград чи родзинки: що принесе більше користі?

Єдина суттєва різниця між виноградом та родзинками – це вміст у них води. Виноград містить значно більше води, порівняно з родзинками. В основному родзинки виготовляють шляхом висушування винограду протягом 2-3 тижнів. Сирий виноград на 80,54% складається з води, тоді як родзинки – лише на 15,43%, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

В той же час родзинки містять втричі більше антиоксидантів, ніж виноград. Антиоксиданти захищають вас від пошкодження вільними радикалами та сприяють відновленню клітин.

При всіх відмінностях винограду та родзинок, зрозуміти, що ж з них корисніше дуже складно. Можна порівняти поживну цінність винограду і родзинок, щоб зробити правильний вибір.

В той час, як родзинки містять 299 ккал на 100 г, у винограді їх лише 69. 100 г родзинок містять 3,07 г білка, 0,46 г жирів та 79,18 г вуглеводів, тоді як у винограді їх відповідно 0,72 г, 0,16 г та 18,1 г. Родзинки більш багаті на клітковину, її у 100 г родзинок 3,7 г при 0,9 г у винограді. Але також у родзинках аж 59,19 г цукру тоді як у 100 г свіжого винограду його міститься 15,48 г.

Виноград корисний при проблемах із зором, цукровому діабеті ті для зниження ризику серцево-судинних захворювань,.

Родзинки є гарним джерелом клітковини, яке допомагає при проблемах із травленням та кишкових розладах. Протизапальні властивості родзинок допомагають зменшити ризик багатьох хронічних хвороб,пов’язаних із запаленням.

Поділись


Новини партнерів