5 способів полегшити симптоми гаймориту

Гайморит буває двох типів. Він може бути як гострим, так і хронічним. Хронічний гайморит вимагає використання антибіотиків, тоді як гострий можна лікувати і вдома. Це інфекція синусів, яка може бути спричинена пилом, алергією, хімічними речовинами або іншими подразниками. Вона виникає, коли ваш носовий хід запалюється та інфікується. Гайморит не є заразним. Деякі загальні ознаки та симптоми гаймориту включають головний біль, біль у обличчі, лихоманку, біль у пазусі, вухах та зубах, набряк обличчя, біль у горлі, кашель та закладеність носа. Діагностувати його можна лише за допомогою фізичного огляду. Якщо ви стикаєтесь із будь-яким із зазначених вище симптомів, ви повинні якомога швидше звернутися до лікаря, щоб уникнути погіршення стану, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Існує багато домашніх методів лікування пазух, які забезпечують швидке полегшення. По-перше, потрібно уникати звичок, які викликають запалення. Змініть свої харчові звички, щоб полегшити симптоми. Смажена їжа та насичені жири викликають симптоми синуситу. Ви повинні зменшити вживання шоколаду, цукру та молочних продуктів, щоб уникнути інфекції пазухи. Холодні напої також можуть створити проблеми. Якщо ви хочете захистити свої пазухи, ви повинні споживати продукти, багаті на вітамін А, у великих кількостях. Ви також можете вдома виконати певні дії для лікування гаймориту.

Ось 5 простих способів швидко полегшити симптоми гаймориту:

Пийте багато води. Залишаючись зволоженим і вживаючи багато рідини, ви запобігаєте зневодненню. Ви повинні споживати якомога більше води для лікування синуса. Рідина розріджує слиз, а також сприяє прочищенню носового проходу.

Використовуйте пару. Пара допомагає очистити заблокований носовий прохід. Закип’ятить трохи води, скористайтесь рушником і додайте в кип’ячену воду трохи м’яти для поліпшення ефекту. Це полегшує біль і подразнення, спричинені гайморитом.

Їжте супи. Супи допомагають очистити носові пазухи. Ви можете варити свій суп так, як вам подобається, відповідно до вашого смаку та уподобань. Але вживати його потрібно обов’язково гарячим.

Промивайте носові проходи. Цей процес також відомий як зрошення носа. Вам потрібно дуже акуратно промити носовий прохід сольовим розчином. Він вимиває всі бактерії та віруси, сприяючи лікуванню інфекцій.

Використовуйте яблучний оцет. Яблучний оцет має багато корисних властивостей, однією з яких є лікування гаймориту. Він полегшує синусовий тиск та сприяє полегшенню болю. Ви можете пити його, змішуючи з теплою водою.

Поділись


Новини партнерів