6 простих змін у раціоні, які допоможуть вам жити довше

Ключ до довгого та повноцінного життя не є таємницею, однак він вимагає зусиль та уваги. Він полягає у продуктах, які ви обираєте. І хоча правильне харчування на перший погляд видається складним, перехід на нього може виявитись легшим, ніж ви думаєте, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Певні дієтичні рішення можуть мати прямий вплив на тривалість вашого життя. Доктор Амер Хан, лікар, відзначений нагородами і засновник клініки Harley Street Skin, дав 6 порад, які допоможуть вам жити довше:

Здорове м’ясо походить від здорової худоби.

Доктор Хан пояснив: “На перший погляд це здається простим – ми хочемо переконатись, що наша риба, птиця та м’ясо походять із здорових джерел”.

“Крім того, для нашого кишечника і для планети краще, якщо ми переконаємося, що не споживаємо м’ясо надмірно і дотримуємось дієтичних  вказівок, які говорять, що порція не повинна перевищувати розмір вашої долоні, приблизно 75 г”.

Їжте вуглеводи в чистому вигляді.

Вуглеводи з низьким глікемічним індексом значно корисніші за вуглеводи, у яких він високий. ГІ – це система оцінки продуктів, яка показує, на скільки швидко їжа піднімає рівень цукру (глюкози) в крові.

За словами доктора Хана, вживання необроблених вуглеводів є необхідним для збереження здоров’я, і ви можете досягти цього, наповнивши свій раціон барвистими фруктами та овочами.

Контролюйте розмір порцій.

Як повідомляє доктор Хан, дослідження на тваринах показують, що зменшення споживання калорій на 10-50% може збільшити максимальну тривалість життя.

Дослідження на людях також демонструють зв’язок між скороченням споживання калорій і збільшенням тривалості життя та зменшенням ризику ряду захворювань.

“Звичайно, обмеження калорій допомагає зменшити надлишкову масу тіла та запаси жиру живота, які несуть ризик скорочення тривалості життя”, – говорить доктор Хан.

Використовуйте приправи.

За словами доктора Хана, трави та спеції не просто роблять вашу їжу смачнішою, а й позитивно впливають на здоров’я та самопочуття.

“Багато спецій застосовували в лікувальних цілях у минулому, і є дані про їхню користь у боротьбі з певними хворобами та станами”.

“Хоча ви повинні бути обережними з вживанням солі, морська сіль та гімалайська сіль є найкращими її видами, оскільки вони містять цілий ряд корисних для здоров’я мінералів”, – додає експерт.

Вживайте більше кальцію та магнію.

Відомо, що кальцій необхідний для здоров’я кісток. “Однак дослідження також показують, що він може допомогти захистити від раку, діабету та серцевих захворювань, а також сприяє контролю над артеріальним тиском”, – повідомив доктор Хан.

Він додав: “Він також підтримує роботу нервів і м’язів і допомагає зменшити вагу. Магній необхідний для засвоєння кальцію, тому їжа, багата на обидва ці мінерали, нам необхідна”.

За словами фахівця, джерелом магнію та кальцію у вашому раціоні можуть бути сардини, біла квасоля, листова зелень та насіння кунжуту.

Не недооцінюйте вітамін В12.

Доктор Хан пояснює: “Магія цього вітаміну полягає в тому, що він допомагає підтримувати рівень енергії, а також забезпечує неврологічний захист. Деякі дослідження показують, що низький рівень вітаміну В12 збільшує ризик деменції та хвороби Альцгеймера”.

Як він пояснив, В12 також бере участь у виробленні здорових еритроцитів, підтримує здоров’я серцево-судинної та травної систему та забезпечує захист від деяких видів раку.

Джерелами цього вітаміну експерт називає скумбрію, лосось, яловичину, баранину, сир фета, кисломолочний сир та курячі яйця.

Поділись


Новини партнерів