Чим небезпечна гіпоглікемія для діабетиків

Діабет – це стан здоров’я, яке вимагає постійного догляду та контролю. Через кілька причин, які також визначають тип діабету, на який ви страждаєте, рівень цукру в крові починає підвищуватися, і цей стан має загальну назву діабет, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Високий рівень цукру в крові може завдати шкоди серцю, ниркам та іншим життєво важливим органам, і тому його потрібно контролювати за допомогою дієти та ліків. Однак діабетики також можуть мати високий ризик зниження рівня цукру в крові або гіпоглікемії. Це трапляється, коли рівень цукру в крові падає до небезпечно низьких показників. Гіпоглікемія може призвести до втоми, сонливості і навіть втрати свідомості та смерті. Отже, надзвичайно важливо забезпечити підтримку рівня цукру в крові у здорових межах.

“Низький рівень цукру, також відомий як гіпоглікемія, є важким ускладненням, яке часто спостерігається у пацієнтів з діабетом, що перебувають на лікуванні. Результати різних досліджень вказують, що 2-4% людей, хворих на діабет, помирають від гіпоглікемії”, – сказав доктор Анупам Бісвас, консультант з ендокринології, лікарня Фортіс, Нойда.

“Пацієнти з діабетом 1 типу, пацієнти, які роблять ін’єкції інсуліну, пацієнти похилого віку мають більш високий ризик зниження рівня цукру або гіпоглікемії”, – додав він, поділившись порадами щодо лікування гіпоглікемії для хворих на цукровий діабет.

Рівень цукру в крові вважається низьким, якщо його концентрація опускається нижче позначки 70 мг/дл. Симптомами зниження рівня глюкози в крові є запаморочення, сплутаність свідомості, тремтіння, прискорення серцебиття та голод.

Якщо будь-який з цих симптомів з’являється у пацієнта з діабетом, йому слід негайно перевірити рівень цукру у крові. Якщо він становитиме менше за 70 мг/дл, вам потрібно негайно з’їсти продукт, багатий на швидкі вуглеводи. Найкращим варіантом була б чисто глюкоза, але її рівень у крові можна підняти за допомогою будь-яких видів цукру. Якщо пацієнт втратив свідомість, його слід негайно доставити до найближчої лікарні та ввести глюкозу внутрішньовенно.

Та важливою частиною лікування при діабеті є саме профілактика гіпоглікемії. У цьому може допомогти постійний контроль рівня цукру в крові, а також розуміння ситуацій, при яких рівень глюкози може падати, як голодування перед аналізами чи медичними процедурами, вживання алкоголю, виконання фізичних вправ та сон. Якщо у вас було принаймні одне серйозне падіння рівня цукру в крові, проконсультуйтесь зі своїм лікарем, можливо, вам знадобляться модифікації лікування.

Поділись


Новини партнерів