7 поширених міфів про правильне харчування

Що ми їмо, скільки їмо і коли їмо – це важливі питання, оскільки від них залежить наше здоров’я і самопочуття. Через збільшення забруднення та велику кількість неякісної їжі ми повинні докладати все більше зусиль, щоб залишатись здоровими, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

З одного боку, велика кількість інформації про харчування, яка покликана допомогти нам зорієнтуватись у тому, що варто їсти, а що – ні, справді зробила людей більш обізнаними. З іншого ж – це призвело до виникнення міфів, які можуть бути шкідливими та навіть небезпечними.

Ось 7 поширених міфів про харчування, про які ви могли чути:

Жирна їжа шкідлива для здоров’я. Багато людей дотримуються дієт з низьким вмістом жиру, сподіваючись, що зменшення споживання жиру принесе користь загальному здоров’ю. Однак ця думка помилкова. Багато продуктів з високим вмістом жиру, таких як авокадо, цілі яйця, жирна риба тощо, надзвичайно поживні та можуть допомогти вам підтримувати здорову вагу.

Низькокалорійна дієта – найкращий спосіб схуднути. Хоча скорочення споживання калорій, безумовно, може сприяти зниженню ваги, нестача калорій – це не менш шкідливо, ніж їх надлишок. Довготривале дотримання дуже низькокалорійних дієт призводить до зниження швидкості метаболізму, посилення відчуття голоду та порушення гормонального балансу.

Потрібно їсти часто і маленькими порціями. Якщо ви здорові, частота прийому їжі не має значення, поки ви задовольняєте свої енергетичні потреби. Однак тим, хто страждає на певні захворювання, такі як діабет та ішемічна хвороба серця, або вагітним жінкам можуть знадобитись частіші прийоми їжі.

Їжа з високим вмістом холестерину шкідлива. Продукти з високим вмістом холестерину, такі як яйця та нежирний йогурт, є дуже корисними. Хоча генетичні фактори роблять деяких людей більш чутливими до дієтичного холестерину, для більшості людей продукти з високим вмістом холестерину можуть бути включені до здорового раціону.

Худий означає здоровий. Хоча ожиріння збільшує ризик ряду захворювань, вам не потрібно бути худим, щоб залишатись здоровим. Навпаки, важливою є підтримка здорової маси тіла та відсотків жиру в організмі шляхом дотримання повноцінної дієти та ведення активного способу життя.

Сніданок – найважливіший прийом їжі за день. Багато досліджень показують, що відсутність сніданку може призвести до зменшення споживання калорій. Більше того, періодичне голодування, під час якого сніданок або пропускається, або споживається пізніше вдень, пов’язане з певними перевагами, включаючи покращений контроль рівня цукру в крові.

Картопля шкідлива. Картопля дуже поживна і є чудовим джерелом багатьох поживних речовин, включаючи калій, вітамін С і клітковину. Крім того, вона більш ситна, ніж інші джерела вуглеводів, такі як рис і макарони. Просто спробуйте вживати не смажену картоплю.

Поділись


Новини партнерів