Вчені виявили несподівані переваги винограду для шкіри

Нам відомо, що виноград, з якого виготовляють смачні вина, може ще й принести значну користь нашому здоров’ю. Він є прекрасним джерелом антиоксидантів, а також вітамінів К та С, які допомагають знизити ризик розвитку захворювань серця, раку і навіть діабету. Крім того, якщо вірити нещодавньому дослідженню,  виноград також може захистити вашу шкіру від пошкодження ультрафіолетом, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Результати дослідження було опубліковано у Journal of the American Academy of Dermatology. Воно показало, що споживання винограду захищає від пошкодження шкіри, спричиненого сонцем.

Учасники продемонстрували підвищену стійкість до сонячних опіків та зменшення маркерів ультрафіолетового пошкодження на клітинному рівні. Вважається, що природні компоненти, що містяться у винограді, відомі як поліфеноли, відповідають за ці сприятливі ефекти.

Дослідження, проведене в Університеті штату Алабама, Бірмінгем, під керівництвом провідного дослідника, доктора медичних наук Крейга Елметса, вивчало вплив споживання виноградного екстракту (у кількості, ексвівалентній 2,25 склянки свіжого винограду) протягом 14 днів на фотопошкодження від ультрафіолетового світла.

Реакцію шкіри піддослідних вимірювали до та після споживання винограду протягом двох тижнів, визначаючи порогову дозу ультрафіолетового випромінювання, що викликало видиме почервоніння через 24 години – мінімальну дозу еритеми.

Вчені виявили захисні властивості винограду. Піддослідним, які його їли, потрібна була більша доза УФ-випромінювання, щоб з’явились опіки. В середньому їхня МДЕ зросла на 74,8%.

Крім того, аналіз показав, що споживання винограду призвело до зменшення пошкоджень ДНК, відмирання клітин та кількості запальних маркерів. За відсутності контролю ці фактори здатні спричинити рак шкіри.

Таким чином, виноград може стати ідеальним доповненням до вашого сонцезахисного крему та зміцнити здоров’я вашої шкіри.

Поділись


Новини партнерів