Чому для схуднення треба їсти більше жиру

Усі ми віримо, що для того, щоб схуднути, потрібно перестати споживати жири. Врешті-решт, жири сприяють набору ваги, чи не так? Однак, жир потрібен нашому тілу для виживання. Більше того, якщо ви хочете позбутись зайвої ваги, вам потрібно вживати більше жиру, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Звісно, мова не йде про те, щоб об’їдатись нездоровою їжею, вам потрібно збільшити споживання корисних жирів. І хоча ідея більшого споживання жирів заради схуднення звучить незвично, здорові жири мають величезну кількість корисних властивостей.

Для того, щоб зрозуміти роль жиру в схудненні, спочатку потрібно зрозуміти, навіщо нашому організму потрібні жири. Дієтичні жири життєво важливі для нашого здоров’я, оскільки вони допомагають нашому організму засвоювати такі поживні речовини, як вітаміни A, D, E та K, виробляти гормони, захищати мозок та тканини і управляти запаленням.

Фактично, результати американського Дослідження охорони здоров’я медсестер показують, що не існує зв’язку між загальним відсотком калорій, отриманих із жирів, та наслідками для здоров’я, такими як збільшення ваги або виникнення хвороб серця.

Допомогти вам схуднути може два типи жирів:

Поліненасичені жири. Включення у раціон розумної кількості поліненасичених жирів не сприятиме збільшенню ваги, але вони, безсумнівно, задовольнять потребу організму в жирах. Цей тип жиру міститься в певних видах риби, горіхах та насінні.

Мононенасичені жири. Мононенасичені жири вважаються здоровими, оскільки вони мають певні переваги для здоров’я. Американська асоціація серця пропонує додати у свій раціон мононенасичені жири, такі як авокадо, горіхи та насіння, а разом з цим уникати насичених і трансжирів.

Ось кілька причин вживати більше жирів для прискорення схуднення:

  • Жир перетравлюється довше, ніж білки та вуглеводи. Вживаючи корисні жири в помірних кількостях, ви можете контролювати свій апетит і не допускати переїдання.
  • Здорові жири підтримують метаболізм. Коли ви їсте здорові жири, то прискорюєте спалення жиру в організмі.
  • Вживаючи жири, ви також зменшуєте коливання рівня цукру в крові
Поділись


Новини партнерів