3 способи вживання бананів, що допоможуть вам схуднути

Ви можете любити банани чи ненавидіти їх, але ігнорувати їх неможливо. Це універсальний продукт, який можна їсти сам по собі, додавати у кашу і навіть у хліб! Вони вважаються надзвичайно поживними, завдяки тому, які вони багаті на необхідні нам вітаміни та мінерали. У бананах багато клітковини, але мало жиру, що робить їх прекрасним продуктом для схуднення, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Однак, разом з тим банани містять багато вуглеводів, що робить їх відносно калорійними. Це викликає певну розгубленість, адже не ясно, чи справді банани допомагають у зниженні ваги, чи ні.

Якщо ви також вагаєтесь, то можемо сказати, що банани, безумовно, допомагають схуднути. Особливо вони будуть корисними для вас, якщо ваша дієта передбачає жорсткий контроль розміру порцій. Вони допоможуть вам компенсувати поживні речовини, яких через зменшення порцій не вистачає, а також приглушують відчуття голоду.

Ось три способи вживання бананів, які допоможуть вам скинути вагу:

На сніданок. Ми вже знаємо, що сніданок – це найважливіший прийом їжі протягом дня, а отже, нам слід бути уважними щодо того, що ми споживаємо вранці. Якщо ви хочете скинути зайві кілограми, з’їжте на сніданок банан. Банан не тільки містить необхідні поживні речовини та вітаміни, щоб допомогти вам розпочати свій день зі здорової ноти, але і змусить вас почуватись ситими швидко і на тривалий час. Це допоможе вам уникнути перекусів перед обідом і скоротити споживання калорій.

Після тренувань. Після тренувань більшість людей відчувають втому і потребують чогось, що швидко забезпечить їх енергією, але не порушить принципів здорового харчування. Багаті на вуглеводи, стійкий крохмаль і калій, банани не просто дадуть вам приплив енергії, але і втамовують голод. Так ви зможете споживати менше калорій протягом дня.

Як здорову закуску. Ми говорили про те, що банани багаті на такі поживні речовини, як клітковина та вуглеводи, а також є важливим джерелом життєво важливого мінералу калію. Ці компоненти фруктів поєднуються, допомагаючи вам приборкувати відчуття голоду в перервах між прийомами їжі. Вживання лише одного банана замість висококалорійних закусок, таких як чіпси або бутерброди, може допомогти вам стримати голод набагато меншою кількістю калорій, а також зміцнити своє здоров’я за допомогою поживних речовин і вітамінів, що містяться в фруктах.

Але важливо знати міру! Не варто їсти більше, ніж 1-2 банани на день. Так ви зможете вам отримати всю користь від них, не перешкоджаючи процесу схуднення.

Поділись


Новини партнерів