4 поради, які допоможуть вам тримати діабет під контролем

Діабет – це хронічна хвороба, яка здатна сильно ускладнити життя. Кожен, хто страждає на діабет, повинен контролювати рівень цукру в крові, щоб запобігти ускладненням, пов’язаним із цим хронічним станом. Якщо цього не робити, це може призвести до підвищення ризику розвитку декількох захворювань, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Знання про цю хворобу та її лікування полегшують пацієнту досягнення прийнятних рівнів глюкози в крові.  Боротьба з діабетом вимагає кількох змін у харчуванні та способі життя. Ось кілька порад, які допоможуть вам підтримувати здоровий рівень глюкози в крові:

Зменште споживання вуглеводів. Згідно з дослідженнями, зменшення споживання вуглеводів може допомогти контролювати рівень цукру в крові. Ви також зможете обмежити споживання калорій, що допоможе вас схуднути. Здорова вага допомагає управляти симптомами діабету, а також сприяє здоров’ю серця. Але обмежуючи споживання калорій, не забувайте про оптимальне споживання необхідних поживних речовин.

Регулярно тренуйтесь. Регулярні фізичні вправи корисні для загального стану здоров’я кількома способами. Вони зміцнюють як психічне, так і фізичне здоров’я. Ви можете досягти ідеальної маси тіла за допомогою регулярних фізичних вправ. Діабетикам також рекомендується якомога більше рухатись протягом дня. Але не перенапружуйтесь, оскільки це може призвести до різкого зниження рівня цукру в крові.

Приймайте призначені вам ліки. Вам слід приймати препарати, які вам призначив лікар для контролю рівня цукру в крові. Вам також потрібно проконсультуватися з лікарем, перш ніж приймати будь-які інші ліки, крім призначених.

Регулярно перевіряйте рівень цукру в крові. Як тільки ви виявите, що рівень цукру в крові високий, ви зможете вжити всіх запобіжних заходів, щоб взяти його під контроль. Це допоможе вам уникнути серйозних ускладнень, які може викликати високий рівень глюкози, включаючи пошкодження очей та судин.

Поділись


Новини партнерів