Високий рівень омега-3 у крові пов’язаний зі зниженням ризику смерті від COVID-19

Жирні кислоти омега-3, як ми знаємо, надзвичайно важливі для людського організму. Ці незамінні жири приносять величезну користь для здоров’я вашого тіла та мозку. Зараз нове дослідження показало, що люди з більш високим рівнем омега-3 жирних кислот у крові можуть мати нижчий ризик смерті від COVID-19. Дослідження показали, що омега-3 можуть допомогти в боротьбі із запаленням, природною реакцією на інфекцію та пошкодження організму, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Дослідження, опубліковане в журналі Prostaglandins, Leukotrienes and Essential Fatty Acids, показало, що споживання жирних кислот омега-3 може знизити рівень смертності у пацієнтів з COVID-19

Згідно з поточним дослідженням, відносний ризик смерті був приблизно в чотири рази вищим у людей з нижчим індексом омега-3 порівняно з тими, у кого він був більш високим. Вчені заявили, що дослідження доводить, що омега-3 жирні кислоти (DHA та EPA) можуть пом’якшити цитокінову бурю при COVID-19, оскільки вони мають потужні протизапальні властивості. Цитокінова буря, яка є надмірною запальною реакцією на зовнішні подразники, є основним посередником важкого протікання COVID-19.

“Хоча це пілотне дослідження не відповідає стандартним критеріям значущості, разом з безліччю доказів щодо протизапальної дії EPA та DHA, воно дозволяє припустити, що ці жирні кислоти можуть допомогти зменшити ризик несприятливих наслідків при COVID 19”, – сказав провідний автор дослідження Араш Ашер із Медичного центру Седарс-Сінай у США.

У дослідженні вчені розглядали дані 100 пацієнтів, які були госпіталізовані з COVID-19.

Раніше група експертів з питань харчування з Китаю порадила вживати добавки омега-3, білки та поліфеноли пацієнтам із COVID-19. Група експертів стверджувала, що, хоча омега-3 можуть знизити рівень смертності у важких випадках COVID-19, білок може придушити придушити катаболізм, а поліфеноли допомагають у боротьбі із запаленням.

Найкращими джерелами омега-3 можуть бути лосось, оселедець, сардини, устриці,волоські горіхи, насіння чіа, соя та квасоля.

Жирні кислоти омега-3 – це важливий компонент здорової дієти, який зменшує запалення, захищає від хвороб серця, зменшує симптоми метаболічного синдрому, покращує здоров’я очей та допомагає боротись із аутоімунними захворюваннями.

Якщо ви не можете отримати належну кількість омега-3 з їжі, вам варто розглянути можливість вживання дієтичних добавок. Однак, до цього потрібно проконсультуватись з лікарем.

Поділись


Новини партнерів