6 помилок, які роблять вашу зубну щітку найбруднішим предметом у ванній кімнаті

Ми всі регулярно користуємось зубною щіткою, щоб підтримувати зуби та ясна в хорошій формі. Чищення необхідне для здоров’я ротової порожнини. Це те, про що ми всі чули з дитинства. Це важлива частина особистої гігієни. Однак, якщо ви використовуєте брудну зубну щітку, ви можете принести більше шкоди своїм зубам, аніж користі, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Замислюючись про чищення зубів, ми часто зосереджуємося на виборі найкращої зубної пасти та правильного способу чищення. Але про таку річ, як правильне зберігання зубної щітки ми часто забуваємо, що призводить до накопичення на ній бактерій.

Наприклад, якщо ви зберігаєте щітку неподалік від унітазу, на ній можуть осідати дрібні частинки калових мас. Але це не єдина помилка, яку ви можете допустити.

Ось 6 найпоширеніших помилок, які люди роблять, зберігаючи свою зубну щітку:

Зберігання поряд з унітазом. Коли ви змиваєте воду, її бризки осідають усюди, в тому чилі і на зубній щітці. Тож вам дійсно потрібно тримати зубну щітку подалі від унітазу, щоб уникнути бактеріальної інфекції.

Ви не використовуєте футляр для зубної щітки. Багатьох проблем можна уникнути, якщо використовувати футляр для зубної щітки. Так ви зможете захистити щітку від бактерій, які можуть спричинити інфекцію.

Ви тримаєте всі зубні щітки в одному місці. Це найпоширеніша помилка, яку ми всі робимо, навіть не усвідомлюючи цього! Вдома ми всі тримаємо зубні щітки в одному місці, причому їхні голівки можуть торкатись одна одної. Так бактерії можуть потрапляти з однієї щітки на іншу.

Ви зберігаєте зубну щітку у шафці. Тримати зубну щітку в шафці теж не є гарною ідеєю. Вологе середовище може дозволити патогенам процвітати. У закритому просторі ваша зубна щітка не може повністю висохнути, що також становить загрозу і прискорює розмноження бактерій.

Ви не витираєте ковпачок для зубної щітки кожного дня. Якщо ви все-таки використовуєте ковпачок або футляр, але не чистите його кожного дня, бактерії, які встигають там накопичитись, потрапляють на щетину. Потрібно переконатися, що ніщо не торкається поверхні вашої зубної щітки. Так ви уникнете потрапляння на щетину бруду та бактерій.

Ви кладете щітку горизонтально. Якщо після використання зубної щітки ви залишите її лежати на полиці, у вас можуть з’явитись проблеми. Її потрібно тримати вертикально, щоб вона могла належним чином висохнути. Мокра зубна щітка завжди буде прекрасним середовищем для розмноження бактерій.

Поділись


Новини партнерів