Чому людям похилого віку варто вживати більше чаю

Після води чай є найпопулярнішим у світі напоєм. Незалежно від погоди та часу доби, чашка гарячого чаю допоможе вам розслабитись і відновити сили. Це не просто напій, яким ви можете насолоджуватись під час робочої перерви або спілкування з друзями та рідними, а ще і джерело багатьох корисних речовин. Особливо позитивно чай впливає на здоров’я старших людей. На цьому також наголошують автори нового дослідження, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Як ми всі знаємо, що з віком наша імунна система слабшає, і ми стаємо вразливішими до хронічних захворювань. Надзвичайно важливо подбати про своє здоров’я в старшому віці, щоб прожити довге і здорове життя.

Висновок нового  дослідження свідчить про те, що вживання 5 чашок чаю на день може підвищити точність і швидкість реакції людей, старших за 85 років. Дослідження, опубліковане в The National, стверджує, що покращення когнітивної функції може допомогти літнім людям у багатьох видах діяльності, таких як керування автомобілем та виконання фізичних вправ.

Доктор Едвард Окелло, який керував проектом Центру досліджень харчування людини в Університеті Ньюкасла, пояснив, що підвищення когнітивних здібностей відбувається не лише завдяки сполукам, які містяться в чаї, але і завдяки ритуалам приготування чаю або спілкуванню з іншими людьми за чашечкою цього напою.

Вчені розглянули дані понад 1000 учасників віком від 85 років, зібрані в період з 2006 по 2020 рік. Їх основною метою був пошук доказів того, що вживання чорного чаю захищає від втрати пам’яті. Врешті-решт вони з’ясували, що збільшення споживання чаю може значно покращити тривалість зосередження уваги, а також здатність виконувати складні завдання (психомоторна швидкість). Однак вони не знайшли жодного зв’язку між вживанням чаю та загальною функцією пам’яті.

Ще одне дослідження, проведене вченими з Національного університету Сінгапуру (NUS) та Університету Фудана в Шанхаї, показало, що щоденне вживання чаю може знизити рівень депресії у людей похилого віку. Навіть при цьому було важко встановити, чи ризик депресії знижує сам чай, чи це трапляється через спілкування з іншими людьми під час його вживання.

Деякі статті, опубліковані раніше, також посилаються здатність сполук, які містяться у чаї (катехіни, кофеїн та L-теанін), покращувати настрій, запобігати раку та збільшувати тривалість життя.

Поділись


Новини партнерів