Чому силові тренування такі важливі для жінок

Силові тренування сприяють нарощуванню м’язової маси та спаленню жиру. Причому організм продовжує спалювати калорії навіть тоді, коли ви закінчили силові вправи. З віком організм починає слабшати, що, в свою чергу, ослаблює м’язи та кістки. У жінок естроген відіграє важливу роль у розвитку кісток. Після менопаузи рівень естрогену в організмі починає знижуватись, кістки стають більш слабкими та ламкими, що може призвести до остеопорозу та остеопенії, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Будь-які силові вправи навантажують суглоби та м’язи. Кістки ж реагують на потреби організму, і збільшення м’язової маси сприяє їх зміцненню та відновленню.

Ось три причини, чому для жінок силові тренування більш важливі, ніж для чоловіків:

Вищий ризик атрофії м’язів. У молодих жінок ризик саркопенії або втрати м’язової маси набагато вищий, ніж у молодих чоловіків. Це пов’язано з нижчим рівнем тестостерону у жінок. Зниження м’язової маси може ускладнити виконання повсякденних завдань, що вимагають сили та координації.

Вищий ризик остеопорозу. З віком у жінок підвищується ризик розвитку остеопорозу та остеопенії. Однак, ви можете контролювати цей ризик. Якщо включите у свою спортивну рутину силові тренування, то зможете контролювати ці ризики. Що раніше ви почнете тренуватись, то краще.

Вищий ризик травм опорно-рухового апарату. Оскільки жінки, як правило, мають менше м’язової маси, особливо у верхній частині спини, вони схильні до травм шиї, плечей та попереку, що також збільшує імовірність травм інших частин тіла.

Поділись


Новини партнерів