Вчені знайшли раціон, який за 6 місяців зменшує симптоми діабету 2 типу

Дієта з низьким вмістом вуглеводів – це один з найпопулярніших варіантів серед тих, хто стежить за своєю фізичною формою. Це режим харчування, який передбачає скорочення споживання вуглеводів та компенсує їх збільшенням кількості білка та корисних жирів. Такий раціон сприяє зниженню апетиту, зменшенню ваги, зниженню рівня “поганого” холестерину в організмі та допомагає тримати під контролем артеріальний тиск, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Food.

Та чи знали ви, що дієта з низьким вмістом вуглеводів також може позитивно впливати на людей, які страждають на діабет? Нове дослідження, опубліковане в журналі The BMJ, показало, що люди (з діабетом 2 типу), які дотримувались дієти з низьким вмістом вуглеводів протягом шести місяців, відчували зниження рівня цукру в крові в порівнянні з людьми, які дотримуються інших типів дієт .

Діабет (особливо діабет 2 типу) є поширеною проблемою у ​​всьому світі. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, щонайменше 422 мільйони людей у ​​всьому світі страждають на цю хворобою способу життя. Це одна з таких проблем зі здоров’ям, яку не можна вилікувати остаточно. Тому експерти пропонують дотримуватися поживної дієти та здорового способу життя, щоб контролювати рівень глюкози в крові та в організмі загалом.

Це нове дослідження допомагає нам знайти правильний вид дієти, який може позитивно впливати на людей, які страждають на діабет. “Щоб вирішити проблему браку доказів, міжнародна група дослідників взяла участь в оцінці ефективності та безпеки дієт з низьким вмістом вуглеводів та дієт з дуже низьким вмістом вуглеводів для людей з діабетом 2 типу, порівняно з контрольною (переважно з низьким вмістом жиру) дієтою”, – йдеться у заяві, опублікованій на офіційному веб-сайті British Medical Journal.

У ході дослідження вчені проаналізували дані з 23 рандомізованих досліджень, в яких взяли участь 1357 людей. Показники рівня цукру перевірялись інтервалами 6 та 12 місяців.

Виявилось, що учасники, які дотримуються дієти з низьким вмістом вуглеводів та дієти з дуже низьким вмістом вуглеводів, відчували сильне зменшення симптомів діабету 2 типу. Це також допомогло зменшити дозування ліків та покращити концентрацію тригліцеридів у крові протягом перших шести місяців дослідження.

Однак дослідники ще не з’ясували довгострокову ефективність дієти з низьким вмістом вуглеводів, тому потрібні додаткові дослідження.

Поділись


Новини партнерів