Як зрозуміти, що вам не вистачає магнію

Ви увесь час сонні? Залишаєтесь млявими, навіть якщо харчуєтесь правильно? Якщо відповідь на ці питання ствердна, скоріш за все вам не вистачає якихось важливих поживних речовин, імовірно магнію, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Магній є поживною речовиною, яка потрібна організму для різних процесів, таких як регуляція функції нервів і м’язів, кров’яного тиску, рівня цукру в крові, синтезу ДНК та підтримки імунної системи. Магній присутній у м’яких тканинах, м’язах та рідинах організму. Магній підтримує здоров’я мозку і нормальне серцебиття. Це зменшує ризик серцевих захворювань і покращує якість сну.

Також магній допомагає зменшити симптоми депресії. Отримання достатньої кількості магнію запобігає багатьом хронічним захворюванням, таким як хвороба Альцгеймера, діабет, мігрень та серцево-судинні захворювання. Магній також корисний для контролю передменструального синдрому, оскільки зменшує здуття живота, чутливість грудей та перепади настрою.

“Магній пов’язаний із здоровим розвитком мозку, пам’яттю та навчанням. Ця поживна речовина запобігає надмірному стимулюванню нервових клітин, що може спричинити пошкодження мозку”, – каже дієтолог Маніша Чопра.

Дефіцит магнію рідко зустрічається у здорових людей. Це може бути наслідком надмірного вживання алкоголю, розладів шлунково-кишкового тракту, діабету або навіть може бути побічним ефектом прийому деяких ліків. Цей вид харчового дефіциту частіше зустрічається у дорослих.

Ознаками дефіциту магнію можуть бути слабкість, м’язові судоми, втома, гіпертонія, нудота/блювота, тривожність, депресія та втрата апетиту.

На щастя, деякі продукти на вашій кухні містять багато магнію. Добова норма магнію для чоловіків становить 400 мг, для жінок – 300 мг.

До продуктів, багатих на магній, належать шпинат, банани, авокадо, нут, броколі, горох, квасоля, горіхи, насіння, малина та капуста.

Але переконайтесь, що ви не вживаєте надлишку магнію. Це може стати причиною спазмів і діареї, а також проблем із нирками, затримки сечі та гіпотонії.

Поділись


Новини партнерів