5 найпоширеніших міфів про хвороби щитовидної залози, у які варто перестати вірити

Щитовидна залоза – це невелика залоза, яка відповідає за різні функції, включаючи секрецію гормонів. Існує безліч розладів щитовидної залози, які можуть вплинути на людину та призвести до багатьох проблем зі здоров’ям. Гіпотиреоз та гіпертиреоз – дві найпоширеніші проблеми, пов’язані з щитовидною залозою. Вони впливають на масу тіла, режим сну, фертильність, здоров’я шкіри, настрій та багато іншого, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Навколо проблем зі щитовидною залозою склалось дуже багато міфів. І частину з них розвінчала дієтолог Авні Каул:

Опуклість очей – це наслідок хвороб щитовидної залози. За словами доктора Каул, це лише один з можливих симптомів захворювань щитовидки. Найчастіше вона зустрічається у хворих на гіпотиреоз. Але таку ж проблему з очима можуть мати люди без порушень роботи щитовидної залози.

Проблеми зі щитовидною залозою загрожують тільки людям похилого віку. Проблеми зі щитовидною залозою можуть торкнутися як чоловіків, так і жінок у будь-якому віці. Доктор Каул каже, що у кожної п’ятої жінки проблеми зі щитовидною залозою виникають до 60 років. Ці стани можуть додатково вплинути на фертильність жінки, вагітність та відновлення після пологів.

При гіпотиреозі неможливо схуднути. Підтримка здорової ваги дуже важлива, якщо ви маєте проблеми зі щитовидною залозою та хочете тримати симптоми під контролем. Люди, які мають знижену активність щитовидної залози, тобто гіпотиреоз, часто вважають, що через цей стан вони не можуть схуднути. Але якщо гіпотиреоз контролюється належним чином, він може практично не впливати на вагу.

Додатковий прийом гормонів щитовидної залози може допомогти схуднути. Дієтолог радить приймати будь-які препарати, особливо гормональні, тільки за призначенням лікаря і під його наглядом. Зловживання ліками може мати вкрай негативні наслідки для здоров’я, такі як безсоння, тремтіння, посилений голод і нерегулярне серцебиття.

Захворювання щитовидної залози легко лікуються. Для боротьби з розладами щитовидної залози потрібно підтримувати баланс між ліками, правильним харчуванням та здоровим способом життя. Ви повинні регулярно проходити обстеження у лікаря, щоб слідкувати за своїм прогресом.

Поділись


Новини партнерів