3 домашні засоби, які допоможуть зупинити діарею

Діарея може бути пов’язана з кишковою інфекцією або розладами травлення. З нею в якийсь момент життя стикаються майже всі, і вона не повинна викликати занепокоєння. У більшості випадків шлунок самостійно очищується максимум за кілька днів. Але якщо ви хочете прискорити процес, варто скористатись деякими домашніми засобами, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Фахівці рекомендують три прості засоби, які допоможуть вам зупинити діарею:

Пробіотики. Добавки з пробіотиками можуть допомогти усунути проблеми з травленням.

По суті, пробіотики – це корисні кишкові бактерії, які борються зі шкідливими бактеріями в кишечнику та допомагають нормалізувати його мікробіом.

Також пробіотики допомагають у боротьбі з кишковими інфекціями. Ви повинні мати під рукою пробіотики у вигляді добавок чи напоїв.

Вода. Вживання більшої кількості рідини – це один з найкращих способів зупинити діарею. Це дуже важливо, адже під час діареї ви втрачаєте багато вологи. Тому намагайтесь щогодини випивати приблизно 750 мл води. Це допоможе уникнути зневоднення, слабкості та запаморочення, які часто супроводжують діарею.

Смузі. Коли у вас діарея, важливо вживати правильну їжу, яка забезпечить вас поживними речовинами, але не подразнюватиме шлунок та кишечник.

Фрукти та овочі – одні з найкращих продуктів, які ви можете їсти, якщо у вас діарея, оскільки вони забезпечують організм водою, клітковиною та електролітами.

Для того, щоб їх було легше засвоювати ви можете приготувати з них смузі. Однак, слідкуйте за своїми симптомами. У деяких людей діарея посилюється, якщо вони вживають надто багато природних цукрів.

Якщо у вас була діарея, фахівці радять самоізолюватись принаймні на 48 годин після останнього епізоду, щоб уникнути передачі кишкової інфекції. В аптеках доступні ліки, які можуть допомогти зупинити діарею, більшість із них доступні без рецепта.

Також діарею пов’язують із COVID-19, вона може бути одним із симптомів цього захворювання. Якщо діарея супроводжується високою температурою, кашлем, втратою нюху та відчуття смаку, слід негайно здати тест на коронавірус.

Поділись


Новини партнерів