Названо продукти, які допоможуть підтримувати здоровий рівень цукру в крові

Високий рівень цукру в крові може збільшити ризик серйозних проблем зі здоров’ям – пошкодження нервів, серцевих захворювань, пошкодження нирок та очей. Одним з факторів ризику діабету 2 типу є ожиріння. Якщо ви не певні, що ваш раціон сприяє підтримці здорової ваги та контролю симптомів діабету, додайте у свій кошик два продукти – апельсини та помідори, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Апельсини мають високий вміст антиоксидантів, зокрема вітаміну С, антоціанідинів та флавонів. Нещодавно було встановлено, що ціанідин-3-глюкозид і дельфінідин-3-глюкозид, знайдені в червоних апельсинах, сприяють посиленню секреції інсуліну.

Помідори – це потужне джерело лікопену, антиоксиданта, що виділяється у більшій кількості при термообробці. Завдяки йому помідори можуть допомогти зменшити ризик серцевих нападів.

Крім того, вживання томатного соку може захистити людей з діабетом 2 типу від підвищення рівня “шкідливого” холестерину.

Ще одним продуктом, який ви маєте включити в раціон, є оливкова олія. Вона є прекрасним джерелом мононенасичених жирів та антиоксидантів.

Фахівці стверджують, що середземноморська дієта, яка, серед іншого, включає велику кількість оливкової олії, в поєднанні з регулярними фізичними вправами здатна запобігти більш, ніж 90% випадків діабету 2 типу.

До спецій, які стоять на вашій кухні, експерти радять додати корицю, імбир, пажитник, куркуму та кмин.

Дієтолог Сара Брюєр рекомендує діабетикам снідати горіхами, насінням та несолодким йогуртом. Вона пояснює такий вибір тим, що горіхи та насіння належать до продуктів з низьким глікемічним індексом, які допомагають контролювати рівень цукру в крові.

На обід вона рекомендує їсти фрукти та овочі, які забезпечать організм клітковиною.

Вечеряти ж доктор Брюєр теж радить овочами. Зокрема, вона пропонує приготувати з кабачків здорову альтернативу макаронам, які містять багато вуглеводів і можуть викликати стрибок рівня цукру в крові.

Ознаками високого рівня цукру в крові є сильна спрага, голод та більш часта потреба у сечовипусканні. При цукровому діабеті людина постійно хочете пити, скільки б води вона не випила до того.

Через сечовипускання організм намагається вивести зайвий цукор, що примушує вас відвідувати вбиральню частіше.

А голод виникає, коли організм намагається збільшити надходження енергії у клітини.

Поділись


Новини партнерів