Дієтолог розповіла, що їсть для зміцнення здоров’я та імунітету

Те, що ви вживаєте щодня, може вплинути на ваше здоров’я, вагу та загальний добробут. Коли мова заходить про здорову дієту, мається на увазі вживання великої кількості фруктів та овочів та відмова від фасованих продуктів на користь домашньої їжі. Але поряд з цим, вам також потрібно вжити кілька додаткових заходів, які можуть зміцнити ваш імунітет та збільшити споживання поживних речовин, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Суперпродукти – це продукти, які збільшують поживну цінність вашого раціону та пропонують значні переваги для здоров’я. Дієтолог Пуджа Махія розповіла про суперпродукти, які вона їсть щодня. До них вона віднесла яблучний оцет, насіння кунжуту та яєчний білок. Ці продукти сприяють здоровому травленню, зміцнюють імунітет та забезпечують організм поживними речовинами.

Ось які ще продукти пані Махія рекомендує вживати щодня для зміцнення імунітету та загального здоров’я:

Два фрукти на день і склянка овочевого соку. Як зазначалось раніше, щоденне вживання фруктів та овочів – це важлива складова здорового харчування. Якщо ви щоденно вживатимете принаймні два фрукти і випиватимете склянку овочевого соку, це забезпечить вас необхідною кількістю антиоксидантів. Також ви отримаєте вдосталь клітковини, яка має велике значення для підтримки ваги та здорового травлення. Вітаміни та мінерали у фруктах і овочах зроблять ваші волосся та шкіру здоровими і сяючими.

Куркума. Куркума, бажано свіжа, повинна бути частиною вашого щоденного раціону. Куркумін – це активна сполука куркуми, яка має протизапальний, антибіотичний та навіть антивіковий ефекти. Встановлено, що куркума ефективна і для зміцнення імунітету. Тому чашка молока з куркумою пред сном допоможе вам покращити сон та імунну функцію.

Вода. Вірте чи ні, але вживання достатньої кількості води щодня працює не гірше, ніж вживання суперпродуктів. Вода зволожує ваш організм, запобігаючи зневодненню, запорам та іншим проблемам, пов’язаним з травленням. Пані Махія стверджує, що вживання достатньої кількості вологи зробить шкіру та волосся красивішими, а тіло витривалішим. Також зменшуються больові відчуття і прискорюється відновлення тканин. Якщо ви намагаєтеся схуднути, то без достатньої кількості води вам ніяк не обійтися.

Поділись


Новини партнерів