5 найпоширеніших причин забудькуватості

Людський мозок – це найкраще вмістилище інформації, з яким ніколи не зрівняються жорсткі диски та зовнішні накопичувачі. Мозок людини неймовірний. Вважається, що в ньому має бути місця лише для кількох гігабайт інформації, однак нейрони взаємодіють між собою таким чином, що об’єм пам’яті мозку збільшується приблизно до 2,5 петабайт. Коли ви дізнаєтесь про цей факт, починає здаватись, що людський мозок просто не здатен нічого забути. Однак всі ми час від часу щось забуваємо, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Чи можете ви сказати, скільки разів ви щось забували? Навряд. І ніхто не зможе, тому що таке бувало незліченну кількість разів. Тому важливо розуміти причини погіршення пам’яті.

Забудькуватість визначається, як постійні труднощі із запам’ятовуванням інформації. Забудькуватим людям важче згадувати інформацію, події, дізнаватися нове або формувати нові спогади.

Це нормально час від часу щось забувати. Пам’ять може погіршуватись з віком, але зазвичай це не створює значних незручностей. Але іноді забудькуватість і втрата пам’яті можуть бути ознакою серйозних розладів.

Ось 5 поширених причин погіршення та втрати пам’яті:

Хвороба Альцгеймера. Хвороба Альцгеймера є однією з найпоширеніших причин забудькуватості. Це захворювання, яке руйнує пам’ять та інші функції мозку, прогресуючи з часом.

Менопауза. Менопаузу лише нещодавно пов’язали з погіршенням пам’яті. Виявилось, що це загальний симптом для жінок, які переживають менопаузу. Погіршення пам’яті під час менопаузи може також бути пов’язане з віком.

Психічні порушення. Погіршення психічного здоров’я, яке характеризується стресом, депресією або тривогою, також може бути причиною забудькуватості. Люди, як правило, губляться в своїх думках і не можуть згадати певні події.

Гіпотиреоз. Порушення роботи щитовидної залози, особливо недостатня активність вироблення гормонів щитовидної залози, може погіршити вашу пам’ять. Для того, щоб її зміцнити, потрібно усунути першопричину, можливо навіть знадобиться прийом ліків.

Ліки та алкоголь. Певні ліки можуть спричинити забудькуватість. Якщо у вас виникають проблеми з пам’яттю через вживання будь-яких препаратів, вам слід проконсультуватися зі своїм лікарем. Вживання алкоголю також може погіршити пам’ять. Алкоголь впливає на мозок і центральну нервову систему, завдяки чому пам’ять про події, пережиті в стані алкогольного сп’яніння, стає нечіткою.

Поділись


Новини партнерів