3 напої, які можуть спричинити запор

Запор досить часто є наслідком неправильного харчування та нездорових звичок. Люди можуть зіткнутись з ним після вживання певної їжі, але дехто страждає на хронічний запор. Люди, які стикаються з хронічними запорами, зазвичай мають менше трьох випорожнень на тиждень. У будь-якому випадку, труднощі з випорожненням кишечника можуть викликати дискомфорт і роздратування. Ситуація може погіршитися, якщо ви вживаєте їжу та напої, які посилюють запор, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось три напої, які можуть спричинити або посилити запор:

Алкоголь. Надмірне вживання алкоголю може призвести до ряду проблем зі здоров’ям, і запор – одна з них. Спиртне впливає на наш організм кількома способами. По-перше, воно зневоднює, а наше тіло потребує води для випорожнення кишечника. По-друге, напої, що містять велику кількість алкоголю, можуть впливати на внутрішню функцію організму. Вони можуть уповільнити перистальтику шлунково-кишкового тракту, що спричиняє труднощі в роботі кишечника. По-третє, це може викликати надмірне розмноження шкідливих бактерій кишечника, що часто є причиною здуття живота та запору.

Також алкоголь може призвести до запалення в оболонці кишечника, що здатне призвести до інших проблем, пов’язаних зі шлунком. Чи спричинить алкоголь запор чи ні, насправді залежить від кількості та виду алкоголю, який ви вживаєте. Але в будь-якому випадку, не забувайте пити багато води після вживання спиртних напоїв.

Молоко. Всі знають, що молоко корисне для здоров’я. Воно містить такі поживні речовини, як білок, кальцій і вітамін В12, але в деяких випадках воно може бути причиною ваших проблем із травленням.

Якщо у вас вже є розлади травлення, молоко може погіршити ситуацію. Особливо обережними повинні бути діти, оскільки вони чутливі до білка під назвою козеїн, що міститься в коров’ячому молоці. Він може взаємодіяти з бактеріями кишечника, якщо ви страждаєте на непереносимість лактози. Тоді після вживання молочних продуктів може виникати діарея чи блювота. А ці симптоми можуть також призвести до зневоднення, що є основною причиною запорів.

Кава. Деяким людям кава допомагає спорожнити кишечник, тоді як у інших вона може спричинити здуття живота чи запор. Кофеїн, що міститься у каві, може стимулювати кишечник скорочуватись, полегшуючи його випорожнення. Однак, кава має сечогінну дію, що призводить до втрати рідини та запорів. Якщо ви вже страждаєте на синдромом подразненого кишечника, то це може погіршити ситуацію. Щоб цього уникнути, спробуйте перейти на каву без кофеїну.

Поділись


Новини партнерів