5 найгірших сніданків для людей із цукровим діабетом

Цукровий діабет 2 типу – це захворювання, пов’язане з неправильним способом життя, яке шириться світом, мов пожежа. Найкращий спосіб боротьби з цим захворюванням – це підбір правильної дієти. І оскільки сніданок – це найважливіший прийом їжі за день, важливо, щоб він був здоровим та поживним, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Відсутність контролю за симптомами діабету може призвести до хвороб серця, нирок та інших ускладнень. Навіть коронавірусна інфекція для діабетиків є більш небезпечною.

Тому, якщо у вас діабет і ви намагаєтесь тримати рівень цукру в крові під контролем, уникайте цих 5 продуктів під час сніданку:

Готові сніданки. Якщо ви вважаєте, що пластівці – це здоровий варіант сніданку для вас, то ви помиляєтесь! Перед тим, як купувати будь-який сухий сніданок, ви повинні уважно прочитати список інгредієнтів. Якщо в пластівцях багато цукру, тримайтеся подалі від них.

Також у більшості злаків міститься мало білка, тому такі сніданки не надто підходять навіть здоровим людям. Замість готових сухих сніданків, замочіть на ніч вівсянку, а зранку доповніть її горіхами та сухофруктами.

Фруктові соки. Ще одна річ, яку більшість людей вважають безумовно корисною – це фруктові соки. Але діабетикам не варто ними захоплюватись. Фруктові соки можуть дуже швидко підвищити рівень цукру в крові, оскільки вони мають високий вміст фруктози та майже не містять клітковини. Віддавайте перевагу не сокам, а цілим фруктам.

Ароматизований йогурт. Хоча йогурт – це здоровий продукт, який має багато переваг, підсолоджених і ароматизованих йогуртів краще уникати. Вони можуть бути дуже смачними, але високий вміст цукру та консервантів може стати причиною різкого стрибка рівня глюкози в крові. Тому краще взяти несолодкий йогурт і додати до нього трохи горіхів і свіжих фруктів.

Млинці. Млинці можуть виглядати по-справжньому естетично в Instagram. Але якщо у вас діабет, не слід обирати їх на сніданок. Вуглеводи та цукор можуть швидко підвищити рівень цукру в крові, а клітковини або білка, які б дали довге відчуття ситості, млинці просто не містять.

Смузі. Смузі – це також один з продуктів, які здаються здоровими, але насправді такими не є. Найпопулярніші інгредієнти смузі – це фрукти, які містять багато природних цукрів, а також сиропи. Якщо ви все ж полюбляєте такий варіант сніданку, обирайте овочеві смузі, вони значно корисніші.

Поділись


Новини партнерів