5 порад для людей, які починають тренуватись з гантелями

Хоча будь-які тренування корисні, якщо ви хочете вести активний спосіб життя, силові тренування пропонують вам безліч переваг для здоров’я. Окрім спалювання жиру в організмі, поліпшення постави та щільності кісток, вони також покращують якість сну. Загалом, ми не бачимо жодної причини, чому силові тренування не повинні бути частиною вашої спортивної рутини, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Гантелі – це прекрасне обладнання, яке вам згодиться, якщо ви тільки починаєте знайомство із силовими вправами. Вправи з ними доволі прості для початківців, а також гантелі – це недороге обладнання, яке доступне всім.

Ось 5 порад, яких до яких вам варто дослухатись, якщо ви починаєте виконувати вправи з гантелями:

Підберіть правильну вагу. Перше і головне, про що слід пам’ятати, перш ніж починати тренування з обтяженнями, – це вибір відповідної ваги гантелей. Ви не повинні починати з дуже великої ваги, так ви можете травмувати себе. Почніть з легших гантель, десь від одного до двох кілограмів, і повільно збільшуйте їхню вагу.

Не перестарайтесь. Ми розуміємо, що на початку занять ви дуже вмотивовані. Але переконайтесь, що ви не зловживаєте вправами, пам’ятайте – ви тільки починаєте. Почніть з кількох повторів вправи, яка вам сподобалась, і збільшуйте кількість повторів поступово.

Зосередьтесь на своїй формі. Замість того, щоб постійно думати про кількість повторів, коли ви тільки починаєте тренуватись із гантелями, варто зосередитись на своїй формі. Так ви зможете мінімізувати ризик травмування м’язів, а також збільшити свою витривалість. Не кажучи вже про те, що повільне збільшення навантажень сприяє нарощуванню м’язів. Тому переконайтесь, що ви не поспішаєте.

Тримайте гантелі правильно. Не згинайте зап’ястя, щоб утримати вагу, так ви ризикуєте його перенавантажити. Також не кладіть великий палець на ручку гантелі. Замість цього тримайте зап’ястки прямо і тримайте гантелю так, щоб вам було комфортно, протягом всього тренування.

Не забувайте про дихання. Коли ви тренуєтесь, вдихайте ротом, при підйомі гантелі, і видихайте через ніс. Це дуже важливо, оскільки тільки так ви можете забезпечити достатнє надходження кисню до м’язів.

Поділись


Новини партнерів