5 порад, які допоможуть контролювати рівень цукру в крові під час вагітності

Якщо у вас діагностовано гестаційний діабет або у вас є підвищений ризик розвитку цього захворювання, важливо внести певні зміни у свій спосіб життя, щоб зменшити ризики. В основному гестаційний діабет виникає, коли організм жінки не може виробляти достатньо інсуліну під час вагітності, що призводить до підвищення рівня цукру в крові. Це може стати причиною ряду ускладнень. Однак ліки поряд зі здоровим харчуванням, підтриманням активності та іншими аспектами здорового способу життя можуть допомогти контролювати рівень цукру в крові під час вагітності, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Справа в тому, що контроль рівня цукру в крові є надзвичайно важливим для вашого здоров’я та здоров’я вашої майбутньої дитини. Він також допоможе вам уникнути ускладнень під час вагітності та пологів. Наступні поради можуть допомогти вам контролювати рівень цукру в крові та зменшити ймовірність проблем із вагітністю:

Харчуйтесь правильно. Здорова збалансована дієта, яка включає багато овочів, фруктів, цільних злаків та пісного білка, має велике значення. Такі продукти містять багато клітковини та поживних речовин, але мають низький вміст жиру та калорій. Вибирайте ненасичені жири, які є частиною здорового харчування – наприклад, оливкова олія, горіхи та насіння, лосось, сардини тощо.

Максимально обмежте вживання солодощів і цукристих напоїв. Сюди входять печиво, тістечка, цукерки, десерти, солодка випічка, газована вода, фруктовий сік з додаванням цукру, морозиво тощо. Вживання цукристих продуктів, особливо які пройшли переробку, може призвести до стрибків рівня цукру в крові.

Обмежте вживання крохмалю та вуглеводів. Такі продукти, як картопля, білий хліб, білий рис, макарони тощо, слід вживати невеликими порціями. Також бажано, щоб цільні зерна, такі як коричневий рис та макарони з цільної пшениці, ви також їли в помірних кількостях, оскільки вони теж містять вуглеводи у значній кількості, хоча і є більш поживними. Можливо, дієтолог або лікар може допомогти вам скласти найкращий для вас план харчування.

Залишайтесь активними. Регулярні фізичні вправи можуть допомогти знизити рівень цукру в крові та полегшити дискомфорт, який може виникнути під час вагітності, як біль у спині, запор, проблеми зі сном тощо. Як правило, рекомендується виконувати вправи середньої інтенсивності принаймні протягом 150 хвилин на тиждень. Ходьба, їзда на велосипеді та робота по дому вважаються хорошим вибором під час вагітності. Однак перед початком будь-якої програми вправ необхідно проконсультуватися з лікарем.

Регулярно вимірюйте рівень глюкози в крові. Варто це робити кілька разів на день – зранку та після їжі. Лікар скаже вам, який рівень глюкози для вас безпечний.

Тому здоровий раціон та активний спосіб життя може допомогти багатьом жінкам впоратися з гестаційним діабетом. Однак деяким жінкам із цим захворюванням можуть знадобитися ліки для контролю рівня цукру в крові.

Поділись


Новини партнерів