Баклажани – це незвичайний овоч, який, крім свого характерного смаку, є також справжнім природним лікарем
Баклажани – одні з найкорисніших осінніх овочів. Цей білковий продукт харчування з невеликою кількістю «простих» вуглеводів є ідеальним засобом для лікування і профілактики діабету другого типу. Баклажани допомагають нормалізувати рівень глюкози та інсуліну в організмі. При стабільних цих показниках в крові можна мінімізувати потенційно небезпечні ускладнення цукрового діабету.
Харчові волокна, що містяться в баклажанах, є прекрасними джерелами антиоксидантів – головних захисників організму від багатьох захворювань. Баклажани містять вітамін С , який є важливою складовою імунної системи. Це корисна речовина бере участь в синтезі лейкоцитів. Крім того, баклажани містять марганець – головний природний антиоксидант і необхідний мінерал для людини.
Насунін і хлорогенова кислота, що містяться в баклажанах, – два органічних антиоксиданти, які довели свої антивірусні і антибактеріальні властивості. За допомогою таких антиоксидантів всі органи і системи організму будуть захищені від зовнішніх загроз і розвитку внутрішніх патологій, включаючи рак, серцеві захворювання і інші патології.
ТОП-10 причин їсти баклажани прямо сьогодні. У чому користь баклажанів?
- Профілактика остеопорозу,
- Лікування анемії,
- Поліпшення когнітивної функції,
- Нормалізація роботи серцево-судинної системи,
- Профілактика і лікування діабету,
- Профілактика хвороб травної системи,
- Профілактика вроджених дефектів у малюка в утробі матері,
- Протипухлинна активність,
- Зниження ваги,
- Зменшення симптомів сезонного занепаду сил, традиційного для цієї пори року.
Читай також: Як захистити організм від діабету?
На думку алергологів, сімейство овочів, в яке входять і баклажани, досить часто викликає алергічні реакції. Однак, тим не менш, баклажан не такий виражений алерген, як, наприклад, томати або болгарський перець. Вживай страви з баклажанів в помірних кількостях і звертай увагу на реакції організму.