7 корисних ранкових звичок для тих, хто працює дистанційно

Відтоді, як в наше життя увірвалась пандемія COVID-19, багато речей, які ми раніше й уявити не могли, стали нормою. Носіння маски, дотримання безпечної дистанції у громадських місцях, уникання місць скупчення людей, дистанційна робота та навчання – це лише деякі з тих заходів, яких ми вживаємо, щоб захистити себе та стримати поширення вірусу, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Однак, пристосуватись до нового способу життя було нелегко. Можливо, спочатку декому це подобалось, але з часом люди ставали все більш знервованими та розгубленими. Пандемія вплинула не тільки на наше психічне здоров’я, а ще й на фізичне, адже нестача руху та зловживання нездоровими закусками вплинули на вагу, стан серця, тощо.

Оскільки наш ранок задає тон всьому дню, ви маєте включити в свій розпорядок дня здорові ранкові звички. Ось кілька корисних ранкових звичок для людей, які працюють з дому:

Цифровий детокс. Працюючи з дому, ми почали проводити перед комп’ютером надзвичайно багато часу. Навіть коли ми не працюємо, нас можуть турбувати робочі електронні листи, дзвінки, повідомлення чи навіть новини про COVID-19. Тому дуже ефективним ранковим ритуалом було б пройти цифровий детокс щонайменше годину після пробудження. Не беріться за смартфон, щойно прокинетесь. Натомість проведіть трохи часу на природі, прогуляйтеся, послухайте музику, почитайте книгу або просто насолоджуйтесь усамітненням.

Дихальні вправи.  Дихальні вправи – чудовий спосіб розпочати свій день. Вони допомагають вам як психічно, так і фізично. Робіть глибокі ритмічні вдихи чи виконайте кілька вправ з йоги.

Ведення щоденника. Люди, які ведуть щоденники, зазвичай роблять записи в кінці дня. Однак, ви можете робити це вранці. Яким був ваш настрій, коли ви прокинулись? Які ваші плани на сьогодні? Як би ви хотіли, щоб минув цей день? Дайте відповіді на ці питання і запишіть їх у свій щоденник.

Подбайте про свій комфорт. Багато хто вважає, що найкращий спосіб зберегти продуктивність, працюючи з дому, – це дотримуватись тих же звичок, які ви сформували, коли щоранку їздили в офіс. Але люди і так відчувають значний психологічний тиск, коли працюють дистанційно, тож чи є сенс ще більше посилювати цей стрес? Одягайте зручний халат, готуйте собі сніданок і спокійно працюйте. Головне – аби ви виконували свою роботу, більше нічого від вас не вимагається.

Тренування. Багато прихильників здорового способу життя вважають, що саме ранкові тренування – це найкращий спосіб розпочати день. Якщо ви відчуваєте, що зранку у вас більше сил та натхнення для занять спортом, зробіть це своєю ранковою звичкою.

Приготуйте гарячий напій.  У холодні зимові місяці чашка гарячого напою, наприклад, гарячий шоколад, чай або кава, допомагає вам зігрітись. Також вона допомагає розслабитися і має багато переваг для здоров’я. Переконайтеся, що ви споживаєте напої правильно і в потрібній кількості.

Приготування їжі. Ви можете почати ранок з приготування їжі на увесь наступний день. Це допоможе не відволікатись від роботи пізніше, а також може стати прекрасним заспокійливим ритуалом, якщо ви відчуваєте стрес. Можете увімкнути музику, це допоможе вам зняти зайву напругу і почуватись більш врівноваженими протягом дня.

Поділись


Новини партнерів