4 прості поради, які зроблять вашу шкіру красивою та здоровою

Настав новий рік і всі ми ставимо перед собою нові цілі. Хоча вони, можливо, й не будуть аж надто амбіційними, адже минулий рік був дуже непередбачуваним. Але всім нам хотілось би в цьому році більше дбати про себе та свою красу, пише Жіночий світ.

Ось кілька чудових порад, які допоможуть вам покращити вигляд шкіри у 2021 році:

Їжте більше риби. Здорові жири – це ключ до здоров’я шкіри. Зокрема, збільшення споживання жирних кислот омега-3, які містяться в лососі та скумбрії, може допомогти зберегти еластичність шкіри та полегшити симптоми таких захворювань, як екзема. Американські дерматологи навіть рекомендують омега-3 для зменшення запалення, яке призводить до втрати пружності шкіри і появи зморшок. Одна-дві порції риби на тиждень швидко покращать стан вашої шкіри.

Не бійтесь келиха вина. Якщо ви полюбляєте випити келих вина після важкого робочого дня, для вас є гарні новини. Виноград, з якого виготовляють вино, містить ресвератол, одну з найбільш потужних антивікових сполук, яка також має антиоксиданті властивості. Дослідження показують, що ресвератол допомагає запобігти передчасному старінню шкіри, борючись зі шкідливим впливом вільних радикалів. Випиваючи через день маленький келих червоного вина, ви збільшите споживання цієї сполуки. Однак, зі зрозумілих причин алкоголем зловживати не варто.

Правильно спіть. Найкраща порада для тих, хто хоче мати рівну та пружну шкіру без зморшок – спіть на спині, обличчям догори. За даними Американської академії дерматології, сон на животі може спричинити появу зморшок, які не розгладяться, коли ви прокинетесь. А сон на боці викликає появу зморшок на щоках та підборідді.

Уникайте хліба. Якщо ви хочете уникнути появи прищів, вам варто відмовитись від вживання білого хліба. Хоча багато експертів запевняють, що прищі ніяк не пов’язані з раціоном, нещодавнє австралійське дослідження показало, що дієта з низьким вмістом вуглеводів сприяла зменшенню їх кількості. Це означає, що варто замінити білі рафіновані вуглеводи, такі як хліб, крупи та макарони, на цільнозернові варіанти.

Поділись


Новини партнерів