Чому варто включити в раціон листя гірчиці

Листя гірчиці – це не тільки смачний різновид листяної зелені, а і надзвичайно корисний продукт. Воно низькокалорійне, але багате на різні вітаміни та мінерали. Листя гірчиці варять, смажать та готують на пару, залежно від рецепта, пише Жіночий світ.

Листя гірчиці має потужні антиоксидантні властивості завдяки вітамінам К, А і С. Крім того, воно здатне забезпечити вас марганцем, фолієвою кислотою та вітаміном Е. Це робить його дуже корисним для людей з астмою, хворобами серця та жінок, які переживають менопаузу.

Також листя гірчиці сприяє зміцненню імунітету, адже вітамін С, який в ньому міститься у великій кількості, необхідний для вироблення імунних клітин.

Допомагає гірчичне листя також запобігти розвитку хронічних захворювань. Антиоксиданти, що містяться в листі гірчиці, допомагають організму боротися проти вільних радикалів, які можуть стати причиною цілого ряду хвороб.

Вітамін А, що міститься у листі гірчиці, корисний для здоров’я очей та шкіри, а також відіграє певну роль у зміцненні імунітету. Тому люди, які хочуть зберегти зір та позбутись шкірних проблем, таких як втрата пружності та запалення, обов’язково мають його спробувати.

Як і більшість листових зелених овочів, листя гірчиці сприяє зміцненню здоров’я серця. Воно допомагає знизити рівень холестерину у крові та впливає на інші фактори ризику серцевих захворювань.

Листя гірчиці доволі просто включити у свій раціон. Ви можете додавати його у смузі, салати, макарони та супи.

Поділись


Новини партнерів