Як підтримувати здорову вагу взимку

Протягом зими ми схильні зменшувати рівень фізичної активності та проводити більше часу у затишному ліжку, не бажаючи навантажувати себе зайвий раз. Однак, це робить наше тіло слабшим та може призвести до збільшення ваги. Крім того, ваші харчові звички різко змінюються взимку, коли ви споживаєте більше жиру та калорійної їжі, пише Жіночий світ.

Однак, ви завжди можете внести коригування у свій спосіб життя, навіть якщо ви сидите вдома на карантині. Від переходу на здорове харчування до простих вправ, які не потребують спеціального обладнання, ви можете внести у своє життя велику кількість змін, що допоможуть вам залишатись здоровими і активними.

Ось кілька порад для підтримання здорової ваги протягом зими:

Введіть у раціон супи. Супи – це прекрасна їжа для зими, адже вони швидко зігрівають та допомагають контролювати споживання калорій. Щоденно вживаючи тарілку овочевого супу, ви зможете контролювати свою вагу та зміцнити здоров’я.

Їжте більше білка. Білкові продукти допомагають будувати нові тканини в тілі. Вони дуже ситні, тож допомагають контролювати відчуття голоду і запобігти переїданню, одночасно збільшуючи м’язову масу. Тому намагайтесь збільшити споживання білка взимку, особливо якщо ви схильні до переїдання.

Тренуйтесь вдома. Навіть тренування низької інтенсивності можуть допомогти вам зберегти еластичність м’язів та підтримувати здорову вагу тіла. Ви можете обрати йогу, кардіо-вправи, зумбу, просто прогулянки на свіжому повітрі. Навіть якщо ви приділятимете фізичній активності 20-25 хвилин на день, це дасть позитивний результат.

Пийте трав’яний чай. Взимку не менш важливо пити достатньо вологи, ніж влітку. Однак, цей факт часто ігнорується. Ви можете підтримувати рівень вологи в організмі, вживаючи трав’яні чаї. Ви можете обрати для себе різні типи чаю, які мають додаткові корисні ефекти, чи навіть доповнити травами звичайний зелений чай.

Подбайте про якість сну. Дуже важливо, щоб ви могли добре відпочити вночі. Це важливо для регулювання швидкості метаболізму, функціонування різних систем організму та має великий вплив на ваше самопочуття. Тому ви повинні щоденно спати не менш, ніж 7-9 годин.

Пам’ятайте, навіть незначні навантаження, яко от ходьба під час розмови з близькими чи вправи на розтяжку в обідню перерву, можуть виявитись дуже корисними для людей будь-якого віку. Тому не дозволяйте поганій погоді вас зупинити.

Поділись


Новини партнерів