Як газовані напої скорочують ваше життя

Більшість із нас любить солодку газовану воду, хоч і усвідомлює, що це не найкорисніший у світі напій. І це тоді, як вона може не тільки негативно позначитись на стані здоров’я, а і забрати у вас кілька років життя, пише Жіночий світ.

Якщо ви все ж не можете подолати потяг до улюблених солодких напоїв, варто хоча б спробувати скоротити ризики, відмовившись від кількох пов’язаних з ними звичок, які можуть завдати куди більшої шкоди, ніж сам факт вживання газованої води.

Ось кілька звичок, пов’язаних із солодкими напоями, які можуть скоротити тривалість вашого життя:

Вживання більш, ніж однієї склянки за раз. Вживання кількох склянок газованої води під ряд може становити серйозну небезпеку. Дослідження 2019 року, опубліковане в  journal of American Medical Association, показало, що вживання двох або більше склянок безалкогольних напоїв одночасно може збільшити ризик смерті з усіх причин.

Вживання дієтичних напоїв. Це ж дослідження показало, що напої зі штучними підсолоджувачами можуть збільшити смертність від усіх причин на 26%. У той час як підсолоджені цукром безалкогольні напої збільшують її лише на 8%. Це робить дієтичні газовані напої втричі небезпечнішими, ніж газовані напої з цукром.

Вживання газованих напоїв з високим вмістом цукру. Дієтичні газовані напої є більш шкідливими, але це не означає, що вам слід зловживати цукром. Дослідження показало, що дієта з високим вмістом цукру може скоротити тривалість життя. Краще дотримуватися здорових альтернатив із низьким вмістом цукру, коли ви вибираєте безалкогольний напій.

Вживання напоїв, що мають яскраві кольори. Харчові барвники можуть бути дійсно шкідливими. Дослідження показали, що деякі штучні барвники можуть навіть спровокувати утворення ракових пухлин. Отже, ви повинні перевірити список інгредієнтів і обирати газовані напої, виготовлених з натуральними барвниками.

Вживання води з металевих банок. Хоча зараз ви не можете знайти BPA у більшості пластикових пляшок, багато алюмінієвих банок все ще містять його в епоксидній підкладці. Коли ви п’єте воду з банки, ця речовина може потрапити в організм, що сприяє підвищенню артеріального тиску та підвищує ризик розвитку серцевих хвороб.

Поділись


Новини партнерів