Як ви можете викликати гормональний дисбаланс і що з ним робити

Дієта спрямована на накладення певних обмежень на харчові звички людей для того, аби досягти певної мети. Найчастіше дієти використовують для управління вагою (схуднення чи навпаки, набору ваги). Тому доволі часто дієта може передбачати обмеження споживання калорій. Різка зміна ваги може стати причиною гормонального дисбалансу в організмі, пише Жіночий світ.

Баланс гормонів в організмі дуже важливий. Його порушення може викликати порушення циклу сну, менструального циклу, зниження лібідо, а також погіршення метаболізму. В подальшому це може спричинити багато проблем, в тому числі і розлади сну та травлення.

Ось кілька способів усунути гормональний дисбаланс:

Їжте яйця. Яйця вважаються одним з найкорисніших для людини продуктів. Яйця є багатим джерелом білка і можуть задовольнити ваші потреби в цих поживних речовинах. Крім того, це ситна і низькокалорійна їжа, яка може допомогти здоровому зниженню ваги.

Вживайте жирні кислоти омега-3. Морепродукти є потужним джерелом жирних кислот омега-3. Ці поживні речовини необхідні організму, оскільки вони здатні покращити здоров’я очей, поліпшити когнітивні функції та зменшити ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Збільште споживання клітковини.  Спробуйте включити у свій раціон продукти, багаті на клітковину. Це може допомогти поліпшити обмін речовин у вашому організмі, тим самим зменшуючи ризик розвитку проблем з травленням та допомагаючи контролювати вагу.

Уникайте цукру. Цукор ніколи не вважався корисним для організму. Його надмірне споживання пов’язано із збільшенням ваги та розвитком таких захворювань, як діабет та ожиріння. Намагайтеся обмежувати споживання цукру. Використовуйте замінники цукру, такі як мед. Крім того, уникайте надмірного споживання цукру у напоях, таких як газована вода, безалкогольні напої та соки.

Контролюйте розмір порцій. Ні переїдання, ні недоїдання ніколи нікому не приносили користі. Якщо ви шукаєте способи здорового управління вагою, споживайте ту кількість калорій, яка відповідає потребам вашого організму. Крім того, включіть у свій раціон продукти, багаті на поживні речовинами, і підтримуйте себе у зволоженому стані.

Поділись


Новини партнерів