6 порад, які допоможуть контролювати рівень холестерину

Стан, при якому рівень холестерину в крові піднімається до дуже високого рівня, називається гіперхолестеринемією. Одним з найкращих способів боротьби з нею є здорове та збалансоване харчування. Здорова дієта сприяє зниженню рівня ЛПНЩ, тобто так званого “поганого” холестерину, та підвищує рівень ЛПВЩ, тобто “хорошого” холестерину, який сприяє здоров’ю серця та судин. Також правильне харчування допомагає нам довше залишатись здоровими та активними, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Ось 6 ефективних порад, які допоможуть вам у боротьбі з гіперхолестеринемією:

Вживайте спеції та трави. Більшість спецій та трав містять антиоксиданти, які можуть допомогти вам керувати рівнем холестерину. Додавайте до своїх страв спеції та трави, такі як куркума, орегано, кориця, часник, імбир, м’ята, кінза тощо. Вони не тільки зроблять вашу їжу кориснішою, а і нададуть їй чудового смаку та аромати.

Їжте більше овочів та фруктів. Фрукти та овочі є багатим джерелом поживних речовин, таких як антиоксиданти, і можуть допомогти значно знизити рівень ЛПНЩ. Нижчий рівень ЛПНЩ означатиме зниження ризику серцевих захворювань.

Вживайте ненасичені жири. Споживання насичених жирів, трансжирів та цукру пов’язане з підвищенням рівня ЛПНЩ. Тому варто уникати їх та замінити ненасиченими жирами, такими як оливки, горіхи, жирна риба тощо. Це може принести значну користь вашому здоров’ю.

Вживайте розчинну клітковину. Вживання продуктів, багатих на розчинну клітковину, сприятиме виробленню жовчі печінкою, яка, у свою чергу, виводитиме холестерин із крові. Це також допоможе знизити рівень холестерину в крові. Ви можете включити у свій раціон такі продукти, як насіння льону, цитрусові, квасоля, цільнозернові, бобові та яблука.

Пийте зелений чай. Зелений чай багатий на антиоксиданти, які допомагають тримати рівень холестерину під контролем.

Наблизьте свою дієту до середземноморської. Середземноморська дієта – одна з найбільш м’яких дієт, якої слід дотримуватися. На неї доволі легко перейти, адже вона включає велике різноманіття продуктів і не передбачає сильних обмежень у харчуванні. Це дуже здорова дієта, яка допомагає контролювати рівень холестерину.

Поділись


Новини партнерів