Дієтолог розвінчала міф про шкоду солі

Ми багато чули про користь зменшення споживання солі, особливо для людей, які страждають від високого кров’яного тиску. Також їм рекомендують уникати продуктів, що містять велику кількість ароматизаторів та консервантів, пише Жіночий світ.

Однак, помірне вживання солі важливе для нашого здоров’я. Її нестача може мати дуже серйозні наслідки. Дієтолог Пуджа Махія розповіла, що робить сіль на стільки важливою.

В першу чергу вона заявила, що скорочення вживання солі не завжди сприяє зниженню артеріального тиску. Насправді, вживання недостатньої кількості солі може підняти і тиск, і пульс.

Ось, як нестача солі може позначитись на нашому здоров’ї:

  • Підвищення рівня цукру в крові
  • Погіршення засвоєння вітаміну С
  • Порушення функціонування нейромедіаторів мозку
  • Зниження рівня енергії, вигорання, м’язові спазмів і навіть зневоднення
  • Зниження імунітету
  • Порушення травлення

За даними Американської кардіологічної асоціації, дорослі повинні вживати не більше 2300 мг солі на день. Всесвітня організація охорони здоров’я рекомендує вживати менше 5 г солі, тобто менше чайної ложки на день.

Тут варто зауважити, що зовсім виключати з раціону сіль не варто, але і перевищувати дієтичні рекомендації не слід. Краще обирати йодовану сіль, особливо вагітним жінкам та маленьким дітям. Йодована сіль, серед іншого, допомагає зміцнити психічне здоров’я.

Поділись


Новини партнерів