Експерти пояснили, чому не слід вечеряти занадто пізно

Найчастіше про переваги ранньої вечері говорять люди, які намагаються позбутись зайвої ваги. Коли ви вечеряєте за 2-3 години до сну, метаболізм посилюється, їжа встигає перетравитись і ви не страждатимете від кислотного рефлюксу вночі, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Коли ви їсте занадто пізно, калорії, що ви споживаєте, не можуть належним чином засвоїтись. Якщо ви постійно вечеряєте в пізній час, зростає ризик накопичення жирових запасів та збільшення ваги. Також це може стати причиною порушення травлення та печії.

Встановлено, що у тих, хто вечеряє принаймні за дві години до сну, знижується ризик розвитку раку. Зокрема, у чоловіків знижується ризик раку передміхурової залози на 26%, а ризик раку грудей у жінок – на 16%.

Рання вечеря дає вашому тілу більше часу для стабілізації рівня цукру в крові, що дозволяє вам почуватись менш втомленими та дратівливими. Більше того, ранній прийом їжі дає вам більше енергії для виконання різних завдань перед сном.

Якщо ж ви вечеряєте безпосередньо перед сном, це може викликати появу деяких побічних ефектів, таких як кислотний рефлюкс, надмірне газоутворення, здуття живота або біль у животі.

Всі ці проблеми є різновидами розладів травлення. Функціонування травної системи напряму залежить від часового проміжку між сном та вечерею. Робота травної системи може вплинути на ваш глибокий сон та спричинити проблеми зі сном.

Крім того, люди, які пізно вечеряють, як правило переїдають.

Тому варто вечеряти не менш, ніж за дві години до того, як йти спати. Слід також уникати жирної та гострої їжі під час вечері. Це негативно позначиться на якості сну. Крім того, не варто захоплюватись алкоголем, він може знизити тривалість фази глибокого сну.

Поділись


Новини партнерів