Як зрозуміти що у вас дефіцит магнію

Магній – важливий мінерал, необхідний вашому організму для виконання різних функцій. Він сприяє зміцненню психічного здоров’я та допомагає у боротьбі з симптомами депресії. Також магній допомагає контролювати прояви діабету 2 типу та зміцнює здоров’я серця, сприяючи зниженню артеріального тиску та впливаючи на інші фактори ризику серцевих захворювань, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Дефіцит магнію в організмі пов’язаний з кількома побічними ефектами. Часто люди їх ігнорують чи просто неправильно трактують, вважаючи, що вони викликані іншими причинами.

Ось, які симптоми може мати дефіцит магнію:

  • Зростання ризику тривожності та депресії
  • Збільшення ризику остеопорозу, через який кістки стають крихкими та частіше ламаються
  • Дефіцит магнію ослаблює м’язи і викликає відчуття виснаження
  • Дослідження показують, що дефіцит магнію може викликати головний біль, нудоту, блювоту та втрату апетиту
  • Зростає ризик розвитку діабету 2 типу та хвороб серця

Органи охорони здоров’я дають інформацію, що чоловіки потребують 400-420 мг магнію, а жінки – 350-360 мг магнію щодня. Потреба у магнії вагітних жінок зростає до 350-360 мг на день.

Добре відомим джерелом магнію є гарбузове насіння. Крім нього ви можете одержати магній з чорного шоколаду, горіхів, бобових, насіння чіа, бананів, жирної риби, шпинату, капусти, тощо.

Для того, щоб отримувати достатню кількість магнію та інших поживних речовин, вам потрібно збалансовано харчуватись. Намагайтесь отримувати все необхідне саме з продуктів, не варто вживати дієтичні добавки, якщо тільки вам не призначив їх лікар.

Поділись


Новини партнерів