5 змін у раціоні, що допоможуть вам захистити шкіру цієї зими

Зимовий сезон – це справжнє випробування для нашої шкіри. Вона не лише втрачає вологу, а і починає виглядати тьмяною та неживою. І хоча дуже важливо підібрати правильний режим догляду за нею, основну кількість поживних речовин шкіра одержує зсередини, пише Жіночий світ з посиланням на News 18.

Як і інші органи, шкіра позитивно реагує на здорове харчування. І хоч мороз та вітер можуть спричинити сухість шкіри, розтріскування п’ят та лущення губ, ви можете боротись з ними, якщо внесете певні зміни до свого раціону.

Ось кілька способів покращити стан шкіри за допомогою дієти:

Залишайтесь зволоженими. Не має значення, про який сезон ми говоримо, пити достатню кількість води важливо завжди. Це запорука здорової та зволоженої шкіри. Вода допомагає вивести токсини з організму, що змушує шкіру сяяти. Вживання достатньої кількості води ще важливіше в зимові місяці, адже це допомагає запобігти пересиханню шкіри через погоду.

Вживайте корисні жири. Волоські горіхи, риба, мигдаль, авокадо та насіння (льону, гарбуза або соняшнику) – лише деякі з продуктів, багатих на корисні жири (наприклад, омега-3). Вони діють як природні пом’якшувальні речовини і сприяють здоров’ю шкіри, змушуючи її сяяти і залишатись еластичною. Вони також сприяють зменшують запалення, запобігаючи появі прищів.

Їжте менше фаст-фуду і смаженої їжі. Взимку ми відчуваємо посилений потяг до нездорової їжі, але одні з цих продуктів містять велику кількість олії та спецій, а інші містять консерванти, щоб збільшуть термін їх зберігання. Така їжа може посилити запалення, що призведе до появи прищів та інших шкірних проблем.

Додайте в раціон більше зелені. Свіжа листова зелень багата на антиоксиданти, що захищають клітини організму, та величезну кількість поживних речовин, які не тільки сприяють здоров’ю шкіри, але й покращують загальний стан здоров’я. Вітаміни та мінерали, а також волога, що міститься в листових овочах, дозволяє шкірі залишатись гладенькою і зволоженою.

Зверніть увагу на кольори. Що більше барв у вашій тарілці, то більше в ній поживних речовин. Також барвисті овочі містять антиоксиданти та фітохімікати, які захищають шкіру від УФ-променів та передчасного старіння. Деякі вітаміни можуть стимулювати вироблення колагену, який запобігає появі зморшок, що з’являються через сухість шкіри. А деякі з цих поживних речовин навіть здатні зменшити ризик таких важких станів, як рак шкіри.

Поділись


Новини партнерів