5 продуктів, що забезпечать вас жирними кислотами омега-3

Жирні кислоти омега-3 багато хто сприймає неправильно, адже вважається, що багаті на них продукти призводять до збільшення ваги та є надміру калорійними. Однак, ці поживні речовини життєво необхідні нашому організму і замінити їх неможливо, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Жирні кислоти омега-3 – це поліненасичені жирні кислоти. До них належать DHA, EPA та ALA. Немає потреби вживати дієтичні добавки, щоб задовольнити потреби організму в омега-3. Ви можете отримати необхідну їх кількість з натуральних продуктів.

Ось кілька здорових продуктів, які можуть вас ними забезпечити:

Волоські горіхи. Волоські горіхи є потужним джерелом жирних кислот омега-3. Чашка волоських горіхів містить 3,346 г кислоти ALА. Все, що вам потрібно – це жменька волоських горіхів, щоб отримати достатню дозу омега-3 для вашого організму. Ви можете додавати їх у свою ранкову кашу, салати, супи і навіть їсти їх, як самостійну закуску.

Лосось. Лосось має високий вміст жирних кислот EPA та DHA. Вони допомагають покращити серцево-судинну функцію та зменшити запалення. Ви можете вживати лосось чи іншу жирну рибу, щоб зменшити ризик серцевого нападу та стрибка артеріального тиску. Однак, рибу потрібно готувати з малою кількістю олії. Краще його запікати або варити.

Сардини. Це більш доступний різновид риби, який також може забезпечити вас жирними кислотами омега-3. Також цю рибу обов’язково повинні вживати люди, що мають дефіцит натрію в організмі. Сардини легко можна включити в раціон, з ними готують салати, бутерброди і навіть піцу.

Насіння льону. Кажуть, що насіння льону є одним з найбагатших джерел Омега-3. Якщо ви вегетаріанець і не можете включити у свій раціон рибу, насіння льону ідеально підходять для вас. Просто обсмажте його насухо, додайте дрібку кам’яної солі і насолоджуйтесь.

Насіння чіа. Насіння чіа не тільки містять жирні кислоти Омега-3, але також забезпечить вас кальцієм, білком та магнієм. Чіа дуже корисне для тих, хто хворіє на цукровий діабет, оскільки допомагає знизити рівень цукру в крові. Також насіння чіа покращує роботу мозку.

Поділись


Новини партнерів