Що варто їсти на свята, щоб полегшити симптоми артриту

Артрит – це запальне захворювання суглобів, що може викликати набряки та сильний біль. На щастя, є способи полегшити його. Наприклад, ви можете включити у свій святковий раціон імбир, пише Жіночий світ з посиланням на Express.

Підтверджено, що артрит може знизити активність хімічних речовин, які сприяють запаленню суглобів. Принаймні три клінічні випробування показали, що імбир ефективний при артриті.

В першому з них взяли участь 67 людей. Кожному учаснику, який страждав артрозом стегна або коліна, випадковим чином було призначено один із трьох варіантів лікування: 170 мг екстракту імбиру, 400 мг ібупрофену або плацебо.

За результатами цього дослідження, імбир сприяв значному зменшенню больових відчуттів, порівняно з плацебо.

У другому дослідженні взяли участь 29 людей із артрозом колінного суглоба. У першій половині дослідження учасникам давали або 250 мг імбиру, або капсули плацебо. Ця фаза тривала три місяці. Потім учасників поміняли місцями.

До кінця фази А учасники, які вживали імбир, відзначали значне зменшення больових відчуттів, порівняно з плацебо. Однак, до кінця фази В суттєвої різниці між групами вже не було. Це говорить про те, що імбир може дати довгострокові переваги для зменшення болю при артриті.

У третьому дослідженні 247 учасники з артрозом колінного суглоба отримували або 255 мг імбиру, або капсули плацебо двічі на день протягом шести місяців.

Наприкінці дослідження учасники, які вживали імбир, відзначили значне зменшення больових відчуттів та симптомів, пов’язаних з остеоартритом.

Однак, варто зазначити, що в усіх випадках ібупрофен виявився ефективнішим за імбир. Тому він може служити доповненням до звичайних ліків, але не їхньою заміною.

Корисні ефекти імбиру пов’язані з тим, що імбир зменшує вироблення лейкотрієнів в організмі, які в іншому випадку сприяють запаленню. Крім того, імбир також містить саліцилати, які перетворюються організмом на саліцилову кислоту. Остання перешкоджає утворенню певних простагландинів, що полегшує біль та дискомфорт.

Поділись


Новини партнерів