5 способів уникнути пожовтіння зубів

Пожовтіння зубів – це дуже поширена проблема. Стан зубів сильно впливає на привабливість обличчя людини. Викликане пожовтіння зубів може бути різними факторами. Основними чинниками, що його викликають, є вік та генетика. Окрім того, на стан ваших зубів можуть впливати сухість у роті, куріння, вживання алкоголю, раціон з високим вмістом цукру, травми рота, побічна дія ліків та погана гігієна порожнини рота, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Існує кілька способів уникнути пожовтіння зубів. Ось 5 із них:

Киньте палити. Куріння призводить до утворення нальоту на зубах, який допомагає бактеріям краще прилипати до самих зубів, а також до ясен. Відмова від куріння допоможе вам не тільки покращити гігієну порожнини рота, але також є обов’язковою частиною здорового способу життя.

Чистьте зуби. Зуби потрібно чистити не лише регулярно, а ще й правильно. Не поспішайте їх чистити після вживання кислої їжі, оскільки це може призвести до ерозії. Зуби треба чистити двічі на день протягом принаймні двох хвилин. Робити це треба не надто інтенсивно, круговими рухами, очищуючи всі поверхні зуба, включаючи проміжки між зубами.

Використовуйте шкірки фруктів. Шкірками банану або апельсину можна натирати зуби, щоб зробити їх білішими. Цьому сприяє наявність у них лимонної кислоти. Краще робити це протягом 2 хвилин перед кожним чищенням зубів.

Користуйтесь перекисом водню та содою. Суміш перекису водню та харчової соди можуть допомогти вам освітлити плями на зубах та позбутись шкідливих бактерій. Все, що вам потрібно зробити, це змішати 2 столові ложки розчину перекису водню і одну столову ложку харчової соди, нанести на зуби і ретельно прополоскати рота через 2 хвилини.

Спробуйте активоване вугілля. Активоване вугілля теж допомагає освітлити зуби, а також допоможе видалити з ротової порожнини бактерії та токсини. Ви можете знайти активоване вугілля в деяких різновидах зубної пасти.

Поділись


Новини партнерів