5 найпоширеніших міфів про управління вагою

На тлі тривалої пандемії багатьох людей непокоїть управління вагою та збільшення ризику ожиріння. Надмірна вага може завдати здоров’ю людини більшої шкоди, ніж ми можемо собі уявити. А вимушено малорухливий спосіб життя призвів до того, що величезна кількість людей набрали зайвих кілограмів, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Під час карантину значно зросла обізнаність населення про здоровий спосіб життя. Але при цьому не потрібно сліпо вірити всій інформації щодо контролю ваги тіла, яку ви можете знайти в мережі. Ось кілька поширених міфів, на які ви могли натрапити раніше:

Все, що вам потрібно знати – це споживання та витрата калорій. Схуднути можна, якщо ви витрачаєте більше калорій, ніж споживаєте. Але щоб схуднення не виявилось короткочасним, вам потрібно перейти на здоровий спосіб життя. Він, безумовно, вплине на баланс спожитих і витрачених калорій, адже вимагає включити в раціон продукти з високим вмістом поживних речовин, пити більше води, контролювати розмір порцій, регулярно займатись спортом, добре спати та знизити рівень стресу. Поступово із зниженням ваги метаболізм вашого тіла змінюється, що впливає на потребу організму в калоріях, а отже, потребує подальшого коригування споживання та витрати калорій для досягнення бажаної втрати ваги.

Виключення з раціону вуглеводів. Справа в тому, що вуглеводи цілком можуть бути частиною здорової дієти. Більшість фруктів та овочів багаті на вуглеводи. Що шкодить вашому здоров’ю, це оброблені та додані цукри в таких продуктах, як білий хліб та солодощі, яких слід уникати.

Спроби худнути повільно. Дехто вважає, що краще худнути поступово, а не швидко, бо тоді зменшується ризик того, що вага повернеться. Але насправді поки немає жодних наукових підтверджень того, що швидкість схуднення якось пов’язана зі збереженням його результатів.

Збільшення фізичних навантажень. Багато хто вважає, що для схуднення їм потрібно тренуватись інтенсивніше, ніж раніше. Але це не матиме жодного сенсу, якщо ви не дотримуєтесь здорового харчування. В першу чергу успіх вашого схуднення залежить саме від харчування, і тільки потім від фізичних вправ.

Вага залежить тільки від генетики, тому вплинути на неї майже неможливо. Це зовсім не так, оскільки збільшення ваги майже завжди викликане надмірним споживанням калорій та відсутністю фізичних навантажень. Більше того, навіть генетично успадкованому ожирінню можна запобігти за допомогою здорового харчування, хорошого режиму тренувань та регулярних консультацій з лікарем-дієтологом.

Поділись


Новини партнерів