5 продуктів, які допоможуть у боротьбі з хворобою Альцгеймера

Хвороба Альцгеймера – це хронічне захворювання, яке вражає мозок і викликає його дегенерацію. Це тип деменції, на який зазвичай страждають люди, старші за 65 років. Факторами, що сприяють хворобі Альцгеймера, є генетика, вік та наявність випадків цього захворювання у родині, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Рекомендовані профілактичні заходи включають когнітивні тренувальні вправи, споживання антиоксидантів, соціальну активність, регулярні фізичні вправи та відмова від куріння. Здоровий спосіб життя та збалансоване харчування повинні бути головним вашим пріоритетом, якщо ви хочете  знизити ризик розвитку хвороби Альцгеймера.

Симптоми цієї хвороби починають з’являтися поступово, повільно викликаючи процес дегенерації мозку. Загальні симптоми хвороби Альцгеймера включають:

  • Втрату пам’яті
  • Недотримання правил особистої гігієни
  • Погіршення навичок вирішення щоденних проблем
  • Неможливість виконувати звичні завдання
  • Зміни настрою та особистості
  • Проблеми з мовою та письмом

Ліків від хвороби Альцгеймера не існує. Однак, її прогресування можна уповільнити, якщо внести певні зміни в раціон та спосіб життя на ранніх стадіях. Дієта, ідеальна для уповільнення процесу когнітивного спаду та поліпшення когнітивних функцій, – це дієта MIND, яка є гібридом середземноморської та DASH дієти.

Ось кілька продуктів, які ви можете включити в раціон для профілактики хвороби Альцгеймера:

Риба. Риба та інші морепродукти є багатим джерелом жирних кислот омега-3, які можуть бути надзвичайно корисними для поліпшення когнітивного здоров’я та захисту функцій мозку. Ви можете включити у свій раціон таку рибу, як лосось, тунець, оселедець та сардини. Рибу потрібно їсти принаймні раз на тиждень.

Листова зелень. Магній, антиоксиданти та вітаміни, такі як A, C та E, можуть допомогти поліпшити когнітивні функції та зміцнити здоров’я мозку. Щоб отримати їх в достатній кількості, намагайтесь шість разів на тиждень їсти капусту, шпинат та іншу листову зелень.

Горіхи. Різні види горіхів такі як волоські горіхи, арахіс, кеш’ю та мигдаль, є багатим джерелом антиоксидантів, клітковини та корисних жирів. Ви можете споживати їх п’ять разів на тиждень для покращення здоров’я мозку та серцево-судинної системи.

Квасоля. Квасолю та інші види бобових бажано вживати принаймні два рази на тиждень. Квасоля є багатим джерелом клітковини та білків, але при цьому вона має низький вміст жиру та калорій. Квасоля може допомогти у збереженні гостроти розуму.

Ягоди. Ягоди – це потужне джерело антиоксидантів, які сприяють поліпшенню когнітивних функцій мозку. Також вони багаті на клітковину і мають низьку калорійність. Бажано вживати ягоди хоча б двічі на тиждень.

Поділись


Новини партнерів