5 продуктів, які можуть забезпечити вас вітаміном А

Наше тіло потребує збалансованого поєднання поживних речовин, щоб нормально функціонувати. Вітамін А – одна з вкрай важливих для здоров’я людини поживних речовин. Рекомендований рівень споживання вітаміну А для чоловіків становить 900 мкг на добу, для жінок – 700 мкг, для підлітків та дітей – 300-600 мкг, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Вітамін А сприяє зниженню ризику розвитку нічної сліпоти, зміцненню імунної системи, покращенню стану шкіри, зміцненню здоров’я кісток та зменшенню ризику раку.

Вітамін А можна знайти і в рослинних, і в тваринних продуктах. Ретинол (також відомий як вітамін А1) міститься лише в продуктах тваринного походження.

Ось деякі з продуктів, багатих на вітамін А, які вам варто включити до раціону:

Болгарський перець. І зелений, і червоний солодкий перець – це прекрасне джерело вітаміну А. Крім того, він може забезпечити вас антиоксидантами, кальцієм, клітковиною, фолієвою кислотою та залізом. Болгарський перець має низьку калорійність, тож він може послужити ідеальним доповненням до раціону людей, що стежать за своєю вагою.

Молоко. Молоко, особливо знежирене, має високий вміст вітаміну А. Також молоко є багатим джерелом магнію, кальцію та вітаміну D. Вони можуть допомогти у покращенні та зміцненні здоров’я кісток. Будучи потужним джерелом білка, молоко також допомагає в регулюванні ваги.

Броколі. Броколі – це один з найкорисніших овочів у світі. Вона забезпечить вас не лише вітаміном А, а і вітамінами С, Е, К та вітамінами групи В. Крім того, у броколі міститься білок, клітковина, кальцій, залізо, калій, магній і селен.

Морепродукти. Такі види риби, як скумбрія та оселедець, популярні завдяки високому вмісту жирних кислот омега-3, та вони можуть послужити для вас також джерелом вітаміну А. Морепродукти дуже корисні для здоров’я очей, зокрема сітківки.

Морква. Морква містить сполуку під назвою бета-каротин. В людському організмі вона перетворюється на вітамін А. Морква сприяє здоров’ю очей, зокрема допомагає знизити ризик розвитку катаракти.

Поділись


Новини партнерів