6 причин включити кунжут у зимовий раціон

Насіння кунжуту – це потужне джерело антиоксидантів та інших поживних речовин, як цинк, мідь, кальцій, вітаміни, білки та харчові волокна. Відомо, що завдяки їм кунжут надзвичайно корисний для печінки, кісток та шкіри, пише Жіночий світ з посиланням на Health shots.

Особливо важливо включити кунжутне насіння у свій раціон саме взимку. Ось 6 переваг, які ви можете від нього одержати:

Здорове травлення. Насіння кунжуту багате на клітковину, тому сприяє кращому травленню та вирішенню проблеми запору. Запор – це поширена проблема з травленням, яка посилюється в зимовий сезон. Отже, якщо ви страждаєте запори, то клітковина та ненасичені жирні кислоти, що містяться у кунжуті, можуть вирішити цю проблему.

У звіті, опублікованому в 2015 році, також було встановлено, що вживання кунжутного насіння може допомогти збільшити загальне споживання клітковини.

Збільшення споживання білка. Насіння кунжуту є хорошим джерелом рослинного білка. З кожних 30 грам насіння кунжуту ви отримуєте близько п’яти грамів білка. Як ви всі знаєте, білок має багато переваг – від збільшення м’язової маси до підтримки балансу гормонів, що робить білок вкрай необхідною поживною речовиною. Особливо важливим кунжут є для вегетаріанців, яким потрібні альтернативи білкам з тваринних продуктів.

Зменшення ризику застуди. З настанням зимового сезону кількість випадків грипу та застуди постійно зростає. Кунжут багатий на мідь, цинк, залізо та інші речовини, які сприяють формуванню міцного імунітету, що може захистити нас від збудників інфекцій, зменшуючи ризик виникнення кашлю, лихоманки та болю в горлі.

Забезпечення організму антиоксидантами. Антиоксиданти необхідні нам для боротьби зі шкідливим впливом вільних радикалів та окислювальним стресом. Вони захищають ваші клітини від пошкоджень та сприяють покращенню здоров’я, шкіри та волосся. У дослідженні, опублікованому в Nutrition Journal, науковці дійшли висновку, що регулярне вживання кунжутного насіння може підвищити рівень антиоксидантів у крові.

Підвищення рівня енергії. Взимку ми завжди стаємо більш млявими та сонними. Однак насіння кунжуту здатне нас збадьорити, адже воно багате на різноманітні поживні речовини, включаючи жирні кислоти омега-3, які здатні зігріти нас і забезпечити енергією.

Зниження рівня цукру в крові. Дослідження, опубліковане в журналі Bioorganic & Medicinal Chemistry Letters, показало, що насіння кунжуту містить сполуку під назвою пінорезінол, яка допомагає регулювати рівень цукру в крові, розщеплюючи мальтозу.

Поділись


Новини партнерів