Як захистити слух в зимовий час

Вуха – це надзвичайно важливий органі чуття. Слух – це дуже важливий інструмент для ваших тіла та мозку, який дає їм розуміння того, що відбувається навколо. Проблеми з вухами часто посилюються узимку. Тоді люди відчувають біль у вухах, а також погіршення слуху. Головним чином, це викликано реакцією на холодну погоду, пише Жіночий світ.

З цієї ж причини взимку значно частіше виникають різні інфекції. Та ви можете уникнути ускладнень із вухами, якщо вживете певних заходів.

Насправді доглядати за вухами потрібно незалежно від пори року. Однак через холодну погоду вуха стають більш вразливими до інфекцій через обмежений кровообіг. Це полегшує проникнення збудників інфекцій в організм. Ось декілька порад, якими ви можете скористатись для покращення здоров’я вух:

Регулярно чистьте вуха. Взимку у вухах накопичується більше вушної сірки. Переконайтесь, що ви регулярно видаляєте її за допомогою чистої сухої тканини. Так ви підтримуватимете сухість зовнішньої частини вуха, а отже знизите ризик інфекцій.

Ховайте вуха. Щоб вуха не потрапляли під вплив холодної погоди, закривайте їх шапками, пов’язками чи навушниками. Так вуха залишатимуться у теплі та сухості. Також це допоможе зменшити біль у вухах.

Уникайте потрапляння рідини у вуха.  Вологість усередині вух є однією з основних причин розвитку вушних інфекцій. Під час холодної погоди намагайтеся стежити, щоб вуха залишались сухими. Якщо це неможливо, не забудьте ретельно висушити їх після контакту з рідиною.

Не чистьте вуха сторонніми предметами. Не завжди під рукою є годящі інструменти для видалення з вух вушної сірки, та ви не повинні використовувати  гострі, великі та просто не призначені для цього предмети. Пам’ятайте, вуха – це дуже чутливий орган.

Зменште вплив сильних звуків. Тривалий вплив сильних гучних звуків може призвести до зниження ефективності слуху.

У разі підозри на вушну інфекцію, обов’язково зверніться до фахівця якомога швидше, щоб запобігти подальшим ускладненням.

Поділись


Новини партнерів