Вчені знайшли ще одну корисну властивість авокадо

Авокадо – це екзотичний фрукт, який обожнюють люди по всьому світу. Завдяки багатому смаку та вершковій текстурі, авокадо стало незмінним інгредієнтом салатів, смузі та бутербродів. Додаткову популярність авокадо забезпечують його корисні властивості. Він сприяє схудненню та зміцнює здоров’я очей, шкіри та волосся, пише Жіночий світ.

Група дослідників з Коледжу сільськогосподарських, споживчих та екологічних наук Університету Іллінойсу нещодавно доповнила список корисних властивостей авокадо. Їхнє дослідження, опубліковане у Journal of Nutrition, показало, що його регулярне вживання може також допомогти поліпшити загальний стан здоров’я кишечника.

Авокадо – це джерело клітковини, яка не тільки дає довге відчуття ситості, але й впливає на наш метаболізм. Однак раніше “ми не знали, як це впливає на мікроби в кишечнику, і на метаболіти, які ці мікроби виробляють”, – заявила Шерон Томпсон, аспірантка кафедри харчових наук в Університеті і провідна авторка дослідження.

У дослідженні взяли участь 163 дорослих із зайвою вагою або ожирінням у віці від 25 до 45 років. Їх розділили на дві групи, одна з яких щоденно їла авокадо, а інша не включала ці фрукти у свій раціон. Через 12 тижнів вчені досліджували зразки крові, сечі та фекалій учасників.

Виявилось, що в кишечнику тих учасників, які їли авокадо, було більше кишкових бактерій, що розщеплюють клітковину  і виробляють метаболіти, покликані підтримувати здоров’я кишечника.

Також вони мали більш різноманітний мікробіом, порівняно з учасниками, які не вживали страв з авокадо.

Тому якщо ви давно хотіли включити цей суперкорисний продукт у свій раціон, але вагалися, ось ще один привід зробити це якомога швидше.

Поділись


Новини партнерів