Яких заходів потрібно вжити взимку, якщо ви страждаєте на гайморит

Гайморит – це інфекція носових пазух, яка спричиняє запалення. Зазвичай носові пазухи наповнюються повітрям, але, приміром, при застуді та гаймориті вони можуть закупорюватись і наповнюватись рідиною, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Саме тому дуже важливо, щоб ви могли розрізнити застуду та гайморит, аби підібрати правильне лікування. При застуді симптоми інфекції зникають приблизно за 5 днів, а при гаймориті – десь за 10. Симптомами гаймориту є головний біль, біль у щелепі на навколо обличчя, а також виділення з носа.

Існують фактори, що можуть посилити симптоми та збільшити їх тривалість. Це можуть бути сухе повітря, пилок, пил, алергія, ароматизатори, килими, які тривалий час не чистились, шерсть домашніх тварин і навіть холодна їжа.

Ось кілька способів убезпечити себе від загострення проблеми гаймориту в  зимовий сезон:

Частіше прибирайте в домі. Чисте повітря у вас вдома забезпечить вам нормальну роботу дихальної системи, а також вбереже від зайвих подразнень. У повітрі не має бути пилку, пилу або шерсті. Також у ньому не повинно бути цвілевих спор чи пилових кліщів. Робіть вологе прибирання хоча б раз на тиждень.

Уникайте людей з вираженими симптомами респіраторних інфекцій. Вам доведеться уникати контактів з хворими людьми. Не забувайте часто мити руки за допомогою мила та води, якщо це неможливо, користуйтесь санітайзером.

Гарно висипайтесь. Без якісного сну ваша імунна система може ослабнути. Простежте, щоб у вас було принаймні 8 годин на сон. Намагайтесь уникати стресу у сім’ї та на роботі, він також заважає вам нормально відпочивати.

Уникайте різких запахів. Вам доведеться переконатись, що Ви не піддаєтеся дії хімічних речовин, сигаретного диму та навіть сильних запахів, які можуть загострити симптоми гаймориту. Також, якщо ви маєте алергію, слід уникати факторів, які її викликають.

Поділись


Новини партнерів