5 напоїв, які допоможуть зміцнити здоров’я легенів

Легені – це один з життєво важливих органів нашого тіла. Всі клітини організму потребують кисню, щоб жити і нормально функціонувати. Легені вдихають повітря, багате на кисень, та виводять з організму відходи, такі як вуглекислий газ. Звісно, всі ми хотіли б, щоб наші легені залишались здоровими, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV.

Забруднене повітря негативно позначається на стані легень, однак існують продукти та напої, які можуть їх захистити. Ось декілька з них:

Чай з лимону, імбиру та м’яти. Імбирний чай з лимоном та м’ятою вважається одним з найкращих засобів для детоксикації організму, адже він працює, як сечогінний засіб і містить багато антиоксидантів. Лимон у чаї освіжить ваш розум, імбир додасть вам енергії, а перцева м’ята розслабить ваше горло.

Мед з теплою водою. Мед та тепла вода допомагають у боротьбі з забрудниками, що залишаються у легенях. Мед має потужні протизапальні властивості, а тепла вода допомагає вивести з організму шкідливі речовини через нирки. Крім того, мед є джерелом антиоксидантів.

Чай з імбиром та куркумою. Куркума містить сполуку під назвою куркумін, яка має антиоксидантні, протизапальні, протиракові властивості, а також допомагає виводити з організму токсини і захищає клітини і тканини від подальших пошкоджень.

Зелений чай. Зелений чай дуже корисний для здоров’я, в тому числі і для легенів. Він містить велику кількість антиоксидантів, тому допомагає боротись із запаленнями та шкодою, завданою вільними радикалами. До зеленого чаю можна додати мед, імбир або лимон.

Чай з кореня солодки. Цей різновид чаю не надто популярний, але він ефективно допомагає боротись із кашлем та надлишком мокротиння у дихальних шляхах. Також відомо, що регулярне вживання цього детоксикаційного напою допомагає зменшити ризик серцевих захворювань та очистити легені.

Поділись


Новини партнерів